начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

sobstwenost na plosht pod kyshta, koiato e na dwama sobstven

Казуси за недвижими имоти

sobstwenost na plosht pod kyshta, koiato e na dwama sobstven

Мнениеот radina » 24 Яну 2006, 15:16

Zdraveite,
prichinata poradi koiato vi pisha e, che roditelite mi pritejavat pyrwi etaj ot kyshta, a vtoriq e na drugi hora. Okaza se obache, che ne mogat da prodadat etaja, zashtoto ploshtta vyrhu koiato e postroena kyshtata e sobstvenost na horata, koito pritejavat gornia etaj.
Mojete li da mi dadete syvet, zashtoto se okaza che ne mojem da prodadem kyshtata. Imali niakakyv izhod ot situaciata?
radina

Мнениеот Rammsteiн » 24 Яну 2006, 16:13

Напротив спокойно можете да си продадете етажа, независимо че не притежавате земята под къщата. Етажа от къщата е самостоятелен обект с който можете да се разпореждате и без съгласието на другите собственици в сградата предвидено в чл. 33 от Закона за собствеността.
Rammsteiн

Мнениеот radina » 24 Яну 2006, 16:56

blagodarq za otgowora.Proverih chlen 33.
radina

Мнениеот м » 24 Яну 2006, 21:23

по силата на какъв акт вашите родители притежават първия етаж.продаден ли им е от собствениците на земята или е построен от родителите ви?в посления случай е трябвало да има учредено право на строеж от собствениците на земята, ако няма такова-те действително са собственици и на построеното.Ако са минали 10 г. , можете да бъдете признати за собственици по давност, но само на етажа и да го продадете.
м

Мнениеот radina » 25 Яну 2006, 10:26

Kyshtata i ploshtta vyrhu koiato e postroena e bila na edin chovek. Sled tova toi prodava pyrwo pyrwiq etaj na moite roditeli, zaedno s garaja, a vtoriq etaj zzaedno s ploshtta vyrhu koqto e postroena kyshtata na drugi hora. Sega v tehniq dokument za sobstvenost ima i ploshtta, a v nashiq samo pyrviq etaj i garaja. A vsyshtnost vhoda ot koito minavame za nashiq etaj ima i malko dvorche.
Sega nikoi ne iska da kupi etaja, za6toto nqmalo kym nego i malko ot ploshtta na kyshtata.
radina

Назад към Имотни казуси