начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Казуси за недвижими имоти

vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Мнениеот guest » 18 Яну 2006, 22:18

Dali mozhe nyakoi da mi dade suvet kolko dulga i kolko bi mi struvala prtsedurata po vkarvane na zemedelska zemya v regulatsia
Blagodarya mnogo
guest

Re: vkarvane na zem. zemya v regulatsia

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 22:19

guest написа:Dali mozhe nyakoi da mi kazhe kolko dulga i kolko bi mi struvala protsedurata po vkarvane na zemedelska zemya v regulatsia (IV kategoria)
Blagodarya mnogo
Гост

около година с нормални темпове

Мнениеот Сия » 21 Яну 2006, 19:03

Процедурата трае около една година, ако се движи както трябва и всички си вършат работата.
Относно цената - зависи къде се намира парцелът, колко е голям, какъв му е статутът.
Първата стъпка е да подадете молба до общинската администация по местонахождение, като приложите скици. Кметът трябва да разреши изготвяне на подробен устройствен план. С това разрешение и скицата отивате във ВиК, Електроразпределение и БТК за съгласовка. След това наемате архитектурна фирма, която разработва т.нар. ПУП - подробен устройствен план. Този план отново подлежи на одобрение от експертния съвет по устройството на територията в общинската администрация. След като бъде одобрен, вземате и други документи, нужни за смяната на статута. Ще ви ги дадат в областната дирекция "Земеделие и гори" - в областния град по местонахождение на имота. Сред тези документи са разрешение от Регионалната дирекция по опазване на околната среда и водите, документ от "Напоителни системи", че земята не се напоява с държавен водоизточник и др. След като се снабдите с всички тях, "Земеделие и гори" вземат решение и сменят статута. Плащате си и такса, която отново зависи от това къде ви е имотът и колко е голям. За всеки случай за цялата процедура си подгответе 10 000 лв. Имайте предвид, че след март месец тази година таксите скачат четири пъти.
Честно казано, цялата процедура е ходене по мъките, но ви желая успех!
Сия

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 23:47

Blagodarya Vi mnogo za izcherpatelniya otgovor. Zemyata se namira v edno Velikoturnovsko selo(12 dka) do regulatsia. Kolko dolu-gore shte mi struva na dekar?
Pak blagodarya mnogo!
Гост

Мнениеот Гост » 23 Яну 2006, 08:25

Anonymous написа:Blagodarya Vi mnogo za izcherpatelniya otgovor. Zemyata se namira v edno Velikoturnovsko selo(12 dka) do regulatsia. Kolko dolu-gore shte mi struva na dekar?
Pak blagodarya mnogo!

Не мога да кажа с точност. Зависи от това каква категория е, колкото е по-ниска категорията, толкова е по-хубава за земеделски цели, а следователно смяната на статута е по-скъпа.
Лично аз за земя трета категория която е около 6 декара близо до едно бургаско село платих такса около 7500 лв., плюс още близо 2500 лв. други разноски - въпросния ПУП, съгласовки и т.н.
Най-добре е да отидете при някой специалист от "Земеделие и гори" и той подробно да ви обясни всичко.
Гост

Назад към Имотни казуси