начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Покупка на къща груб строеж с изтекъл строителен проект

Казуси за недвижими имоти

Покупка на къща груб строеж с изтекъл строителен проект

Мнениеот Ани » 14 Яну 2006, 14:36

Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за правен съвет.
Попадна ни много изгодна оферта за недвижим имот.Той представлява двуетажна къща ,груб строеж ,недовършена(няма покрив).Тъй като стрежът е започнал през 85 г. и след това е бил замразен,проектът се води изтекъл.Разполагаме със всички документи (скици,планове на имота и т.н.)
Намерението ни е да закупим имота,след което сами да си довършим строителните работи.
Бихте ли ме посъветвали дали постъпваме правилно.Посъветвахме се с адвокатка,която ни каза че няма да имаме проблеми ,но аз съм много неспокойна,поради факта ,че не съм компетентна в тези въпроси.Имотът няма и партида за ток.
Предварително благодаря на всички,които ще ме посъветват.
Ани

Мнениеот гост » 17 Яну 2006, 09:53

На мен също ми беше предложена такава къща в курортен квартал на София,но продавачите крият,че има други собственици и ще се водят дела за собственноста.Ако става въпрос за същият имот внимавайте.
гост

Мнениеот Гост » 21 Яну 2006, 18:51

Не става въпрос за София,къщата се намира в провинцията.
Наистина не знае ли някой нещо по въпроса?
Гост

Мнениеот sj » 21 Яну 2006, 19:16

няма пречка да закупите такъв имот. Това ще стане след представяне надокумента за собственост на земята и съответните разрешения за строеж и други строителни книжа пред нотариус. Проблемът е дотолкова, че са изтекли всички срокове относно действието на строителното разрешение и проекта на къщата и за да ви изрядно положението ще трябва да направите нов проект или да заверите стария при архитекта който го е подготвил да подновите строителните документи и до добършите сами строежа. Ще ви трябва за сделка и удостоверение за степен на завършеност на обекта. Всичко това ще можета и лично да проверите като отидете в общината -строителен контрол и поставите тези въпроси, как може да стане, колко ще ви струва и т.н След това всеки добър нотариус ще ви упъти за необходимите документи.успех
sj

Назад към Имотни казуси