начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

regulaciq?

Казуси за недвижими имоти

regulaciq?

Мнениеот mMmM » 29 Юни 2005, 09:42

zdraveite :)
Tarsq da si kupq edin dekar zemq v Cigo4ark, za da si postroq vila.Popitax v dosta agencii az nedvijimi imoto,no vav vsqka mi kazvat razli4no.I taka nemoga da razbera ako ne e v regulaciq zemqta mogat li da yregolirat imota mi i da se okaje 4e tova ne e moeto mqsto.A pak az ve4e da sam stignala do sredata?Ili regylaciqta ne e 4ak tolkova vajna.Govori se 4e skoro 6e yregylirat golqma 4ast ot kyrorta,no ne se znae to4no koga 6te stane i togava kolko 6te stryva.
Az kakto se vijda ne sam zapoznata i zatova mojete da me posavetvate za vsi4ko svarzano s zakypyvane na zemq.
Blagodarq
mMmM

Мнениеот zena -K » 29 Юни 2005, 10:19

Po vyprosa za regulaciqta rabotite stoqt taka - zemq,koqto ne e v regulaciq se vodi zemedelska i po ZUT ne e dopustimo da se izdade razre6enie za stroej.V takiva slu4ai se pravi promqna na statuta na zemqta i tq se vyvejda v regulacia.Sled tova s vyzmojno da se izvyr6i zakonno stroitelstvo.Tova oba4e e bavna- moje da otneme godinia, procedura i dosta skypa - samo za izrabotvane na proekt za 4asti4na promqna na PUP arhitektite vzimat po 1000 lv. i pove4e na dekar.
Ot tam natatyk vi 4akat proektirane, syglasuvaniq, str.razre6enie,stroitelna liniq i nivo, dogovori za prisyedinqvane, vpisvane v kadastyra i nai-posle vyvejdane v exploatacia ot Obshtinata.
Ako o6te ne Vi e minal merakyt USPEH!!! :P :D
zena -K

Мнениеот mmmm » 30 Юни 2005, 10:33

Znam 4e nqma da e lesno,barzo i bezbolezneno.No takava ni e sistemata.
Zna4i da ne se podlagvam da vzimam zemedelska zema bez da e uregolirana.V dosta agencii za nedv.imoti me ybejdavaxa 4e ne mi e nujna regulaciq.I az kato gi popitax dali kato uregolirat zemqta mi mogat da me izritat ot imota mi i te estestveno mi kazaxa 4e nemogat/v koeto se samnqvax/.
A imate li predstava kolko vzima arxitekta/vpisan v kamara/?
Blagodarq:) za iz4erpatelniq otgovor:)
mmmm

Назад към Имотни казуси