начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Чужда незаконна построика в моя парцел

Казуси за недвижими имоти

Чужда незаконна построика в моя парцел

Мнениеот danail ivanov » 15 Сеп 2004, 12:07

Prez 2002 godina s reshenie na kmeta beshe udobren nov regulaconen plan i kym moja UPI beshe pridadeno chast ot syseden parcel. Regulaciata beshe promenena po imotni granici. V chastta kojato mi beshe pridadena popada i chast ot nezakonna postroika,stroena 1970 godina. Drugata chast ot postroikata e v sysednija parcel. Sgradata se polzva ot mestnata kooperacia kojato veche njama sobstvenost nito ot sasednia nito ot moja parcel .
Spored rimskoto pravo zemjata vodi do sobstvenost vyrhu postroikata.
Spored Zut tazi postroika e tyrpima i moje da byde obekt na prehvyrlitelni sdelki i t.n.
Как мога да отстраня от имота си тези ползватели и на какво основание.
danail ivanov

Re: Чужда незаконна построика в моя парцел

Мнениеот bgjurist » 15 Сеп 2004, 15:05

Обърнете се към РДНСК. И към адвокат.
bgjurist
Потребител

Мнениеот danail ivanov » 20 Сеп 2004, 14:16

RDNSK se okaza che ne moje da svyrshi rabota. Postroikata e ot 1970 godina i spored ZUT e tyrpima i s nea mogat da se izvyrshvat pravni sdelki. ....Pratihme molba do Kmeta da byde razrushena kato zastrashena ot samosrutvane ( ne otgovarja na normite za IX stepen na zemetrys, chast ot nea e pred samosrutvane). Otgovora beshe, che 30 godini drugata chast e izdyrjala bez vidimi deformaci i sledovatelno ne e zastrashena, ako se razrushi povredenata terasa shte se zasegne i ostanalata konstrukcia.
danail ivanov

Мнениеот tany_ivanova » 21 Сеп 2004, 13:50

можете да направите експертиза дали постройката е застрашена... от общината едва ли са направили и няма да направят , нито РДНСК ще я направи...... не си правят труда и стъпват на становищата на РДНСК . РДНСК не четат закона за собствеността, а само ЗУТ. Не може да съществува една постройка в два имота. това са някакви недомислици...обжалвахте ли УПИ-то , не сте както виждам - изпуснали сте срока .... освен това постройката не може да остане неузаконена, независимо дали е търпима или не....а тя се узаконява на името на сосбтвеника на земята и на носителите на вещно право на строеж върху земята...

оставете римското право.... Чл.92. Собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго . - това е от закона за собствеността...

Но това се решава в съда.... и не е проста работа.... и не е евтино..никак....

наистина ви трябва адвокат..... нещата не са прости.... общината са си ' измили ръцете'.... според мен има възможност да я съборите...и то само защото е в имота ви а вие не я искате... установете какви документи има коопперацията, ако ви ги дадат... защото няма кой да ги принуди ако не го направят доброволно....

ама че бъркотия... защо сте чакали досега.... намерете КАДЪРЕН адвокат и действайте... само с питане тук не става....
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот danail ivanov » 23 Сеп 2004, 14:21

Mnogo vi blagodarja za syveta. Mnogo trudno se namirat hora na koito im se zanimava s takiva kashi.
Sega kato se porovih v dokumentaciata zabeljazah che Obshtija gradoustroistven plan e bil priet 1983 godina. Постройката е била построена преди това в моя имот без разрешение на дядо ми напълно незаконно. Била е за нуждите на съседната фурна. 1983 година е направен общия градоустройствен план и към парцела на фурната е придадено 5 метра за да уредят сервитутите.
Тогава е обжалвано но в съда на са потвърдили заповедта на кмета. 2004 година си върнахме отнетата част и парцелите бяха прекроени по имотни граници.
Но част от незаконната постройка остана в моя парцел. Продължават да си я ползват от кооперацията.
Казаха ми че и те не плащат данъци за нея. Беше ми издадена скица за имота където пише че в парцела има сградата, която се ползва от кооперацията но не пише на основание какъв документ.
Някой е откраднал право на строеж някога и са се опитали да узаконят с общия градоустройствен план незаконното строителство.
Сега за съжаление е много сложно.
danail ivanov

Мнениеот tany_ivanova » 23 Сеп 2004, 17:45

аз не съм адвокат , но тъпча в материата за незаконни строежи от доста години.... човек се научава като е на зор да се защитава..... но не се отказвайте. как така ще откраднат правото на строеж - това е подсъдно по Наказателния кодекс ... това е недопустимо... но не се учудвам.. нагледах се на фалшификации в общините, е само в една, но това ми стига.... трябва ви адвокат наистина за да оправи нещата, или човек който е работил със общините и техните бъркотии... така като гледам не сме от един и същ град за да ви погледна документите... но нещата не са никак наред ....

колкото и да е сложно - те общините такива ги заплитат имате много възможности.. но потърсете адвокат и се борете защото нищо чудно в един момент да ви глобят че имате незаконна постройка в имота си да ви създадат доста неприятности..... не могат за узаконят нещо което се намира във вашия имот и вие не сте съгласен.... за това се подписвам с две ръце.... , сезирайте и прокуратурата... дано да са се размърдали вече да си гледат работата след упреците отправяни към тех ....... вие сте собственик на земята и това е важното....

Търсете всички документи касаещи постройката в имота ви и то на основание, че сте СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯТА . ДЛЪЖНИ СА ДА ВИ ПРЕДОСТАВЯТ ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ КОЯТО СЕ НАМИРА В ОБЩИНАТА... И НЕ СЛУШАЙТЕ НИКАКВИ ОПРАВДАНИЯ.... Но подавайте молби в писмен вид до кмета на общината и знайте че най-много в едномесечен срок СА ДЛЪЖНИ ДА ВИ ОТГОВОРЯТ..... и настоявайте дори и да се държат с вас непристойно..... ВИЕ СТЕ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯ.

защо да не ви упътя... аз тъпча по този път от години.. и ям все още попарите на общини и т.н.... ако има нещо питайте или ми напишете майл.... но е най-добрв адвокат който разбира от имотни дела да ви движи нещата....

късмет....
tany_ivanova
Потребител

Назад към Имотни казуси