начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

самонастанени в отчуждени общински сгради

Казуси за недвижими имоти

самонастанени в отчуждени общински сгради

Мнениеот невежа » 17 Юни 2004, 15:38

Моля Ви да ми кажете има ли право някой да се самонастани в отчуждена от общината къща? Предполагам, не. Аз като физическо лице /или група от такива като мен/ какво мога да предприема пред общинските власти, за да се вземат мерки за изнасянето на тези самонастанени, които създават шум, крадат в квартала и пречат на всички останали?
невежа

Re: самонастанени в отчуждени общински сгради

Мнениеот Мария » 17 Юни 2004, 16:01

Това е повсеместно явление. Пишете жалби до Общината, РПУ и до който още се сетите докато реагира някой.
Мария

Мнениеот невежа » 18 Юни 2004, 15:05

Мария, благодаря за отговора. Ще направя жалба до Общината и РПУ-то, макар че от РПУ-то редовно ги посещават по разни поводи и си ги знаят много добре. Пак ще пиша да разкажа какво става.
невежа

Мнениеот Iury » 23 Юни 2004, 17:14

можете да изпратите до Кмета на общината жалба, с която да го сигнализирате, че общински имот се владее без правно основание и да го помолите да предприеме необходимите законни действия в рамките на неговата компетентност, а именно: да образува административно производство по реда на чл. 65 от Закона за общинската собственост и административно наказателно производство за нарушаване на Наредбата, приета от вашия Общински съвет, регламентираща нарушаването на обществения ред.
Iury

Назад към Имотни казуси