начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

обратен документ-какво предствалява

Казуси за недвижими имоти

обратен документ-какво предствалява

Мнениеот милица » 17 Юни 2004, 17:19

дължат ми голяма сума пари
разбрахме се с длъжниците ми да ми прехвърлят собствения си апартамент докато ми издължат тази сума а после отново да си го получат.
техния адвокат ми каза че трябва да им напиша документ в който става ясно че те всъщност не ми го продават и т.н. к
ак обаче те като имат такъв документ ще се задължат да ми върнат тази сума.
Ако някой може де ми даде идея как да си защитя правата ще бъда благодарна
апартамента е с 3 ипотеки-ако това има значение
милица

Re: обратен документ-какво предствалява

Мнениеот si_di » 17 Юни 2004, 18:23

Прехвърлянето на имот с уговорка за абортно изкупуване е т.нар. фидуциарна сделка и е нищожен между физически лица, съгласно ЗЗД. Обратния документ в случай също не ви върши работа. По принцип това е документ без специална форма, който съдържа клаузите на действителната сделка, между страните, която е прикрита от някяква друга, която е достояние на третите лица. Най - често срещаният пример е при продажбата на недвижим имот в нотариалния акт се пише за цена данъчната оценка, за да се спести от таксите, а в същото време страните подписват една разписка или декларация, че истинската цена е ........, а не тази посочена в акта.
Фактът, че върхи имота има три ипотеки сериозно застрашава вашите права. Ако го купите го купувате с тежестите. В случай, че някой от ипотекарните кредитори насочи изпълнение срещу този имот той се ползва с правото на предпочитателно удовлетворение от цената му, независимо кой е собственик в момента на изпълнението.
Най-добрият вариант за вас ще бъде те да го продадат на някой друг и да ви платят. защото след като върху него има три ипотеки най-вероято има и три кредита и следователно сте четврътия кредитор, който чака от тях средства. По добре е ако имате зопдисан от тях запис на заповед направо да си вадите изпълнителен лист и въз основа на него изпълинетлно производство.
si_di
Младши потребител

Мнениеот ipon » 17 Юни 2004, 18:56

нека този адвокат/ако наистина е адвокат/да Ви обясни каква е тази продажба,ко
ято фактически не е продажба?
ipon
Потребител

Мнениеот ipon » 17 Юни 2004, 21:17

ипотеките указват,на това,че в случая сте жертва на измамници.
ipon
Потребител

Мнениеот яstavrev » 17 Юни 2004, 22:07

Точно така.На практика обратното писмо ще улесни до голяма степен длъжниците при един бъдещ иск за прогласяване на нищожността на продажбата.Ех,какви адвокати има само.
яstavrev

Назад към Имотни казуси