начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

защо да прехвърлям земята?

Казуси за недвижими имоти

защо да прехвърлям земята?

Мнениеот Liyana » 01 Фев 2006, 13:15

Въпроса ми е следният имам земя в/й която искам да учредя право на строеж.строителя, в ползата на които ще го учредя това право иска да му прехвърля 1/3 от земята, защото сега вече имало ново изискване във връзка с изграждането на гаражи?!Първоначалната ми идея беше да си остана аз собственик, а на него да му учредя само правото да строи,а по отношение за изискването за гаражи важи ли и за малки обекти/сградата ще бъде на 4 етажа по 120 квадрата/ и каква връзка има това с искането му да прехвърля собствеността на земята? :)
Liyana

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 15:33

Az biah vav vashta situazija.
V nikakav sluchi ne mu prehvarliaite zemiata predvaritelno - ami ako ne si izpalni zadaljenijata i ne postroi nisto ili falira?
Гост

otg.

Мнениеот harmaiani » 01 Фев 2006, 20:13

И аз така мисля. Прехвърлите ли му земята, той става изключителен собственик и може да прави с нея каквото си иска. Рано или късно обаче ще Ви се наложи да прехвърлите идеални части от земята съобразно дела на отделните собственици.
harmaiani

Назад към Имотни казуси