начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

може ли да ми обясните

Казуси за недвижими имоти

може ли да ми обясните

Мнениеот найденова » 19 Яну 2006, 13:50

На бащата на моят съпруг е дарена къща от родителите му.Но бащата почина.Има ли право тя на дял от къщата съпругата си или само децата са наследници на имота
найденова

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 13:58

коя е тя
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 13:58

Коя е тази тя за която питате дали има дял от къщата?
Ако е майката на съпруга ви-и ако са в брак към момента на смърта на съпруга си-Да има дял от къщата, равен на този на децата. Т.е. ако е оставил 2 деца и съпруга, всеки има по 1/3.
Ако пишете кой кога е починал ще е по добре.
Гост

Мнениеот хари » 19 Яну 2006, 13:59

коя е тя :?:
хари

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:06

Anonymous написа:Коя е тази тя за която питате дали има дял от къщата?
Ако е майката на съпруга ви-и ако са в брак към момента на смърта на съпруга си-Да има дял от къщата, равен на този на децата. Т.е. ако е оставил 2 деца и съпруга, всеки има по 1/3.
Ако пишете кой кога е починал ще е по добре.

Почина бащата на съпруга ми,а тя е втората му съпруга и са имали брак.Но къщата е оставена чрез дарение само на бащата(които почина)
Гост

Мнениеот Гост » 19 Яну 2006, 14:13

Не е ясно за коя "Тя" говорите, но вероятно имате предвид съпругата на вашия свекър. Наследственият имот се раздела на 3 части - на двете деца на Вашия свекър и на неговата съпруга. Така че според българското наследствено право тя има право на една трета от общия наследствен имот.
Гост

Назад към Имотни казуси