начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

нотариален акт

Казуси за недвижими имоти

нотариален акт

Мнениеот притеснена » 06 Яну 2006, 12:53

Моля за помощ!преди нова година прехвърлихме имот при нотариус, но се оказа че още не е вписан в съда, тъй като съдииката не приела документите, защотото нямало печат на фирмата/на строителя8. И сега не може да стане защотот трябва да се изкара нова данъчна оценка и т.н. Но нотариса ми каза, че няма страшно вече съм собственик на имота, само като се набавят необходимите документи ще се впише в съда. Въобще не ми е ясно и ако може някой да ми каже каква е процедурата, прехвърлен ли е имота като не е вписан в съда и нямам даже и нотариален акт и въобще това възможно ли е, или ще трябва да минава на ново сделката?МОЛЯ ВИ, ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!!!
притеснена

Мнениеот Гост » 06 Яну 2006, 17:38

Не дай Боже, този който Ви е продал имота да е недобросъвестен.Ако намери друг купувач и продаде имота за по голяма цена и изповяда сделката при друг нотариус и акта бъде вписан преди Вашият акт, то новият купувач става собственик на имота.Има защо да Сте притеснена.
Гост

нотариален акт

Мнениеот притеснена » 06 Яну 2006, 18:04

Нотариуската ме уверява че това няма да стане,тъй като бил записан там че са подадени документи, но не ми се вярва да има кой знае какво значение. А и след нова година нали като се промени данъчната оценка ще се променят и таксите, а аз съм платила вече на старата оценка. В случая грешката не е моя и не съм длъжна да доплащам, но ако ми поиска още пари?!Ами май само мога да се надявам че наистина всичко ще е наред, защото пък моя строител трябава наново да изкара данъчна оценка, което отнема доста време и затова се плаша!УЖАС! Ако може някой да ми отговори и на тези въпроси ще му бъда благодарна!Аз мога ли да направя нещо в случая?
притеснена

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 14:57

По принцип прехвъллянето на недвижим имот става от момента на издаването на нотариалния акт, но щом такъв не е издаден Вие все още не е прехвърлен. Нотариалната форма е форма за действителност на сделката, а вписването в Съда е форма за доказване. Тя прави сделката противопоставима на недобросъвестни трети лица.
Гост

Назад към Имотни казуси