начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

връщане на отчужден имот

Казуси за недвижими имоти

връщане на отчужден имот

Мнениеот Гост » 26 Дек 2005, 17:23

Здравейте приятели не съм добре осведомен по имотните казуси и затова реших да потърся първо помощ при вас.Значи става въпрос за отчужден имотна семейството ми в кв. Лозенец площ 300кв. през 1980г.Мога да ви цитирам Заповедта:

На основание чл.95 от Закона за териториално и селищно устройство и във основа на мотивираните предложенияна на комисията по чл.265 от правилника за прилагане на същия закон към СГНС по протокол №.... от 1980г. който възприемам изцяло,Издавам настоящата заповед за отчуждаване на недвижим имот и за определяне свързаните с това въпроси,съгласно чл.98 от 3ТСУ както следва:
1.Отчуждавам в полза на държавата недвижимия имот, находящ се на улица Вискяр планина/ местност Лозенец в гр.София,собственост на ..............Имотът се отчудава за предвиденото по застроитения и регулационен план мероприятие (обект) обществен център на (ведомството ,предприятието, обществената организация).........СОНС ВСЕ ОЩЕ НЯМА НИЩО ЗАСТРОЕНО.Обезщетението което сме получили е апартамент в Лозенец.Мисля че е важно да отбележа че и на суседите ни имотите които са били до нашите също са отчуждени и обезщетени с апартаменти.През 1996г. бащами и съседите ни са имали предложения от строителни предпиемачи и адвокати да си върнеме земите и на мястото им да се застроят жилищни кооперации от които сме щяли да получим апартаменти.За целта е трябвало да напуснем старите апартаменти и да обжалваме в съдът.Стигнало се е до съд но от лакомия не сме се споразумяли с стоителите и така делото останало недовъшено.Възможно ли е според вас да се върнат тези отчуждени имоти след толкова много години.Мисля да се консултирам с някои добър адвокат на които да му представя и цялата документация, но първо исках да се консултирам с вас в този Site,моля ако има някои които може да изкаже мнение по въпроса нека да го направи. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!
Гост

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 13:32

Все още можеш
Гост

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 13:34

Как така е останало недовърпено делото. Имало ли е заседаня?
Гост

Мнениеот fusions » 05 Яну 2006, 15:45

Аз имах подобен случай. Една строителна фирма пое разноските за делото, върнахме панелка100м2 а ни обезщетиха от фирмата с 300 м2 жилища и 50 м2 магазин. Освен това за времето на процедурата и строителството ни бяха предоставили от строителната фирма оборотно жилище. Съдебната процедура и строителството се проточих около 5 години общо.
fusions
Нов потребител

Назад към Имотни казуси