начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Как да си направя завещание?

Казуси за недвижими имоти

Как да си направя завещание?

Мнениеот АЛЕКС » 30 Ное 2005, 09:16

Здравейте!
Имам един въпрос, свързан с наследство:
Имам син и дъщеря. Купих жилище за дъщеря ми. Събрах пари и за жилище на сина ми. Но той имаше връзка с една жена, с която бяха на косъм да се оженят. Според мен тя не беше честен човек и още преди да купя апартамента, тя започна да го убеждава да го продадат и да си купят друг....Той беше готов да я послуша...Беше толкова влюбен, че беше готов на всичко....После се разделиха, защото се оказа, че тя живее с друг мъж....Освен това има 2 развода зад гърба си, за които не беше споменала.....Но както и да е...Това е дуга тема...
За да го предпазя, при сделката в нотариалния акт като купувачи се подписахме двамата - аз и сина ми. И така, по този начин апартамента е съсобствен...1/2 идеална част е негов, а другата 1/2 идеална част е СИО - на мен и съпругът ми....Искаме да направим завещание на тази наша 1/2 част, т.е. след смъртта ни да стане собственост само на нашия син, без да има претенции дъщеря ни. Може ли някой да ми даде съвет как да си направим завещанието. Ако е собственоръчно написано, трябва ли нотариална заверка? Трябва ли да е запечатано и къде трябва да се съхранява - при нотариус или в нашия дом? Ако се съхранява при нотариус, високи ли са таксите за това?...Много благодаря предварително на всеки, който ми даде съвет...
АЛЕКС

zavestanie

Мнениеот mastan_80 » 30 Ное 2005, 10:32

Завещанието може да бъде нотариално или саморъчно .Нотариалното завещание се изготвя от нотариуса в присъствието на двама свидетели и завещателя, който изявява своята воля.Саморъчното завещание се написва собственоръчно от завещателя, трябва да съдържа името на завещателя ,какво завещава ,на кого завещава, дата и подпис.Саморъчното завещание може да бъде предадено за пазене на нотариуса в затворен плик.Завещанието може да се вземе само от завещателя. Може завещанието да бъде пазено и вкъщи но след смъртта на завещателя лицето в коеот се намира завещанието след като узнае за смъртта на завещателя веднага трябвада иска обявняване от нотариуса.
mastan_80

Назад към Имотни казуси