начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Нотариални такси.

Казуси за недвижими имоти

Нотариални такси.

Мнениеот kkk123 » 08 Окт 2005, 17:37

Здравейте,

Интересувам се какви са таксите, които трябва да платя при нотариуса при подписване на договор за покупка на недвижим имот и издаване на нотариален акт.

Благодаря !
kkk123

...

Мнениеот gery » 08 Окт 2005, 18:28

...няма как да ви кажем таксите без да сте написали цената, на която ще придобиете имота.
gery
Потребител

Нотариални такси # 2

Мнениеот kkk123 » 08 Окт 2005, 19:02

По-скоро въпроса е за какви проценти и върху какви суми/оценки се изчисляват.
kkk123

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 19:38

2 процента местен данък върху цената, 0,1 процента такса вписване и нотариална такса по тарифата, т.е. едно е за имот, който струва 20 000 и друго за такъв, който струва 60 000. А, и ако нотариуса ще пише нотариалния акт, а не адвокат- нотариалната такса я умножете по две. Ако не-същия хонорар горе-долу ще получи адвоката, който обаче ще провери и има ли тежести, ще подготви останалите документи и ще защити интереса Ви в по-пълна степен: jo_iv@abv.bg
Гост

Мнениеот Клиент » 08 Окт 2005, 20:27

Господа /госпожи адвокати, вярно ли е твърдението на нотариуса , че ако той ми напише нот.акт ще ми излезе по-евтино, отколкото ако адвокат ми го изготви? И защо така се разминават мненията Ви?
Клиент

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 20:29

А пък на мен от фирма за недвижими имоти ми казаха, че те ще ми изготвят нот.акт/ да не ходя нито при адвокат , нито при нотариус да ми го изготвят/ и така ще ми излезе :cry: още по-евтино?
Гост

Мнениеот реалист » 08 Окт 2005, 20:40

Ако пък искате да ви излезе най-евтино идете на "попа" да ви го напишат онези с пишещите машини на масите!Не е изключено от пинтилък да духате супата и в крайна сметка пак да търсите адвокат.
реалист

Назад към Имотни казуси