начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

освидетелстван родител

Казуси за недвижими имоти

освидетелстван родител

Мнениеот bebka » 24 Авг 2005, 12:59

Ако родителя ми е освидетелстван,може ли да дарява,или продава имота си?
bebka

Мнениеот галина » 24 Авг 2005, 18:25

Под запрещение ли е или е настанен за принудително лечение?
галина

Мнениеот bebka » 24 Авг 2005, 18:47

Мисля да го освидетелствам..много е зле.Но и аз незнам как да го направя.
bebka

Мнениеот Гост » 26 Авг 2005, 09:01

Ami mai ne mogat rodnini da iskat osvidetelstvane, a samo sasedi i to ako toi e zaplaha za obshtestvoto.
Гост

Мнениеот тин » 26 Авг 2005, 12:15

Чл. 275 ал.1 ГПК Поставянето пад запрещение става по молба на съпруг, близък роднина, от прокурора и всеки който има интарес за това.
Това стана чрез иск пред Окръжния съд, в производството учавства прокурор. Прави се експертиза, учредява се попечителство. Попечителя се грижи за интересите на запретения. Разпореждането с имотите се допуска само ако е в интерес на запретения
тин

Мнениеот галина » 26 Авг 2005, 19:25

За да сте наясно със самата процедура се обърнете към адвокат,който ще ви консултира и ако желаете ще заведе дело пред Окръжния съд за поставяне под запрещение.Това не е никак лесна процедура и сама няма да можете да се оправите.Съществува и вариант,съдът да отхвърли искането ви,ако то не е доказано в хода на делото.
галина

Мнениеот bebka » 26 Авг 2005, 23:26

Ох, много ми е мъчно и май няма да го направя..колкото и да ме тормози..някак не ми дава сърце.Пък с имотите каквото ще да става.
bebka

Назад към Имотни казуси