начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

НОТАРИАЛНИ ,,УСЛУГИ"

Казуси за недвижими имоти

НОТАРИАЛНИ ,,УСЛУГИ"

Мнениеот pape » 19 Авг 2005, 16:00

Преди повече от месец, предоставих на нотариална кантора необходимите документи (копия от тях,оригиналите са в архива)за да ми бъде изготвен и вписан нотариален акт за собственост.При предоставяне документите,а и впоследствие винаги от кантората са ми казвапи ,че същите са наред и нот.акт ще ми се изготви,но за да станело по бързо да съм си наел адвокат.Моите въпроси са: Има ли някакъв срок за издаване на нот. акт ?,(това разтакаване не може да е безкрайно) За какво ми е адвокат?-няма да се съдя я.Не е ли в правото и задължението по закон на нотариуса, да извърши всички необходими нотариални действия. Благодаря предварително.
pape

Мнениеот maria_mm » 19 Авг 2005, 16:20

"Чл. 22. Ако му е възложено от страните, нотариусът може във връзка с нотариалните производства да изготвя и да проверява проекти за документи, да дава устни и писмени консултации, да посредничи за изясняване волята на страните, да прави справки, да набавя документи, книжа и други, както и да бъде изпълнител на завещание или управител на имущество."
Та мисълта ми е Вие възложихте ли на нотариуса да ви подготви нотариалния акт ? И по този "нотариален акт за собствениост" , който искате да бъде издаден само Вие ли сте страна?
maria_mm
Младши потребител

Мнениеот pape » 19 Авг 2005, 17:32

Простете за мойта неосведоменост,но факта ,че са приели документите удостоверяващи правото на собственост в/у имота и изразеното от мен желание пред нотариуса за издаване на нот. акт(устно) не е ли акт на възлагане. По отношение на страните,да само аз съм страна.
pape

Мнениеот minci » 19 Авг 2005, 20:55

Ами сменете нотариуса.По принцип той има интерес да Ви напише констативния нотариален акт за собственост и да го завери,тъй като ще вземе двойна нотариална такса,изчислена съобразно данъчната оценка на имота и имайки предвид разпоредбите на тарифата има за таксите ,които следва да вземат.
minci
Младши потребител

Назад към Имотни казуси