начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Казуси за недвижими имоти

Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Мнениеот Георгиева » 27 Дек 2005, 11:22

Здравейте!
Искам да попитам как се обжалва ПУП?Към кого трябва да се обърна?
Става дума за това, че в момента върви промяна на ПУП с който аз съм засегната.Притежавам заведение с редовни документи.Съседите ни искат да си раширят двора, а аз се намирам върху общинска сибственост.В случая Общината може да се разпореди с моя имот, но аз естествено не съм съгласна.Получих уведомително писмо, че предстои изменение на ПУП, който мога да обжалвам в двуседмичен срок.Може ли някой да ми помогне?Благодаря!
Георгиева

Мнениеот Гост » 27 Дек 2005, 12:06

Обърнете се към адвокат
Гост

Мнениеот inzaghi » 28 Дек 2005, 09:50

Ей, тарикат, я си вземи адвокат! Аман от тарикати, у нас всеки 2-ри е такъв...
inzaghi

отговор

Мнениеот Георгиева » 28 Дек 2005, 12:31

За жалост аз не съм "тарикат".Просто помолих, ако някой може да ми даде пример как да формулировам жалбата до Общината.Аз не искам да ми се помага в подробности, знам че тябва адвокат но за по нататък.Благодаря!
Георгиева

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 15:18

Свестен адвокат не се явява по жалби написани от доверителя им - обикновено последният е оплел конците вече... Материята е сложна за непросветен човек, затова е хубаво адвокат да поеме нещата още от началото. Не вярвам 200 лв., например, да са Ви проблем в случая.
Гост

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:00

inzaghi написа:Ей, тарикат, я си вземи адвокат! Аман от тарикати, у нас всеки 2-ри е такъв...

Май идеята на форума е хората да си помагат, а не да се ругаят.
Гост

Re: Как се обжалва ПУП?Помогнете ми!

Мнениеот Гост » 28 Дек 2005, 18:07

Георгиева написа:Здравейте!
Искам да попитам как се обжалва ПУП?Към кого трябва да се обърна?
Става дума за това, че в момента върви промяна на ПУП с който аз съм засегната.Притежавам заведение с редовни документи.Съседите ни искат да си раширят двора, а аз се намирам върху общинска сибственост.В случая Общината може да се разпореди с моя имот, но аз естествено не съм съгласна.Получих уведомително писмо, че предстои изменение на ПУП, който мога да обжалвам в двуседмичен срок.Може ли някой да ми помогне?Благодаря!

Най-добре се обърнете към опитен архитект, който да провери дали ПУП е изготвен законосъобразно, дали са спазени нормативите - отстояния,градоустройствени показатели, дали са уведомени заинтересованите лица. Не пишете жалби по целесъобразност, защото съдът не може да се произнася по тях.
Гост

Назад към Имотни казуси