начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

даите ми съвет

Казуси за недвижими имоти

даите ми съвет

Мнениеот dilqna » 17 Дек 2005, 20:25

Здравей те ! Казвам се Диляна и уча счетоводство опитвам се да помогна на родителите ми и ще се радвам, ако ми дадеш съвет.Баща ми наследи къща с дворно място през 1994г. От тогава плаща данък на името на дядо ми .През 1998г. е регистриран в данъчно на името на баща ми. Проблема е, че не можим да изкараме нотариален акт поради липсата на ДОПС.10г. се ровим в архива и никаква имформация.Единственото, с което разполагаме е разрешение за строеж на името на дядо.Има ли начин да се изкара нотариален акт.Благодаря!
dilqna

Мнениеот Гост » 17 Дек 2005, 22:55

Здравей, не разбирам какъв е проблемът на името на баща Ви да се издаде констативен нотариален акт, ако баща Ви е единственият наследник на дворното място с къщата. Той се легитимира като собственик с нот.акт на дядо Ви и с удостоверение за наследници, ако нот.акт на името на дядо Ви е само за дворното място, а има построена къща в него и тя е въведена в кадастралната карта или в регулационния план на града(селото) може да поискате удостоверение за търпим строеж за нея на основание параграф 16 от ПЗР на ЗУТ от съответната служба ТСУпо местонахождение на имота и с него пред нотариус да се легитимира баща Ви като собственик на законно построен строеж - къща. Посъветвайте се с нотариус, уредете си час за среща и му представете документите - той ще ви даде компетентно мнение. Плащането на данъци е индикация само ако нотариусът трябва да издаде констативен нот.акт на основание давностно владение и даже тогава не е единствената индикация за това. Поздрави! Посъветвайте се с нотариус.
Гост

Назад към Имотни казуси