начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

моля за помощ

Казуси за недвижими имоти

моля за помощ

Мнениеот гост » 08 Окт 2005, 13:03

Имам следния казус: собственик съм на недв.имот - първи етаж на къща и 1/2идеална част от дворно място. На част от 1-та/2-ра идеална част земя съм построила сграда с всички необходими -д/ти: планове,разрешителни, СЪГЛАСИЕ НА СОБСТВЕНИКА НА ДРУГАТА 1/2 ЗЕМЯ и др. за да направя този строеж и на всякъде тази новопостроена сграда се води на мое име и аз си мислех че е моя докато вчера не ми обърнаха представите на 360 градуса. Поисках да ипотекирам тази новопостроена сграда и ми бе обяснено, че след като нямаме официално подялба на земята независимо, че другият собственик си е дал съгласието за построяването тази сграда, той се явява като страна по сделката и следва да се яви в съда и да си даде съгласието за ипотека. Значи по тази логика ако другият собственик ми се разсърди и може да каже тази сграда трябва да я махнеш от тук - аз съм я построила незаконнно и трябва да я съборя ... МНОГО СЪМ ПРИТЕСНЕНА И ВИ МОЛЯ ДА МИ ДАДЕТЕ КОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС: СОБСТВЕНИК ЛИ СЪМ НА ТАЗИ СГРАДА ИЛИ НЕ СЪМ ... ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ .
гост

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 20:31

щом има съгласие на другия съцобстженик може да я ипотекираш - може би не са те разбрали. no fear, burn with desire!!!!!!!!!!!!!
Гост

Назад към Имотни казуси