начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Продажба на земеделски имот

Казуси за недвижими имоти

Продажба на земеделски имот

Мнениеот Петко » 12 Сеп 2005, 15:20

Здравейте,

имам следния въпрос: предлагат ми да закупя земя, която е наследство и нотариалният акт е на името на починалата майка на продавача. Той има договор за доброволна подялба с братятя си и декларация за отказ от наследство от сестра си. Имам 2 въпроса:
1. Неовходими ли са други документи удостоверяващи собствеността му /като нов нотариален акт на негово име, например/
2. Може ли отказа на наследство да бъде успорен в последствие и сестра му да придобие права
Петко

Мнениеот Гост » 12 Сеп 2005, 15:33

по принцип не са необходими други докуменит за собственост. не стана ясно обаче тази декларация за отказ от наследство как е направена. по принцип отказа от наследство се вписва в Районния съд съд. отказът кога е правен-пред делбата или сестрата е учавствала в делбата? Ако не е учавствала в делбата и отказът е направен след нея, значи делбата може да се атакува като нищожна. Проверете тези неща преди това и най -добре покажете отказа за наследство на адвокат.
Гост

Адвокат

Мнениеот Петко » 12 Сеп 2005, 15:41

Благодаря за отговора!

Можете ли да ми препоръчате адвокат от Варна /т.к. продавача и документите са там/ които би могъл да провери въпросните документи.
Петко

Назад към Имотни казуси