начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Наследствен земеделски имот

Казуси за недвижими имоти

Наследствен земеделски имот

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 16:40

Съпругът ми е наследник на земеделски имот /1 дка/ лозе, заедно с още 7 наследника - негови братовчети. Преките наследници - техни родители - са починали. Всички са съгласни този имот да се продаде, с изключение на един от наследниците. Може ли да намери някакво решение на проблема.
Гост

Мнениеот Гост » 23 Авг 2005, 16:50

Може-като му набиете канчето :lol: Сериозно-може всеки от съсобствениците да му предложи да изкупи неговия дял. Ако откаже-може да го продаде на трето лице, извън кръга на съсобствениците. Разбира се, това предлагане трябва дабъде достоверно удостоверено.
Гост

Мнениеот Иван » 23 Авг 2005, 17:24

Защо ли си правя труда да отговарям?.......

Вижте, това не е никакво разрешение. Шестимата могат да продадат своите идеални части, но кой ли ще ги купи, и ще си вкара таралеж в гащите със седмия съсобственик? Чистия вариант е да отидете на съдебна делба. Тогава тъй като имота е неподеляем, ще бъде изнесен на публична продан. Тогава може да го закупи трето лице, или един от съсобствениците при съответните условия, в подробностите на които не ми се навлиза безплатно.
Иван

Мнениеот Гост » 24 Авг 2005, 09:42

Защо ли си мисля, че при публичната продан няма да получат реална цена? А и кога ли ще се случи тя?
Гост

Назад към Имотни казуси