начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Декларация

Казуси за недвижими имоти

Декларация

Мнениеот Ники » 15 Авг 2005, 19:02

Продавам парцел спешно - имам купувач, който е дал капаро. Жена ми изведнаж се запъна - не била съгласна с продажбата. Парцела е придобит по давност и тя не е участвала нито в подръжката му нито в експлоатацията му. При изповядването, доколкото зная, тя трябва да подпише някаква декларация - това се отнася до жилищните продажби - за земеделската земя същото ли важи и пред нотариуса ли се подписва ?
Ники

Мнениеот галина » 16 Авг 2005, 16:40

Вземете всички документи и ги покажете на някой адвокат или нотариус.Никой не може да ви отговори без да е видял документите с които разполагате.
галина

До Галина

Мнениеот Ники » 16 Авг 2005, 17:10

Уважаема Галина, ако сте юрист, наверно ще знаете, че казуса не е толкова сложен, а що се отнася до документите, те са : нотариален акт в който фигурирам като единствен собственик, данъчна оценка, скица на имота (според НА "неурегулиран земеделски имот"), квитанции за платен данък на мое име. Става дума за декларация с подпис от жена ми(тъй като имотът е придобит след брака). Възможно ли е да се мине без такава декларация, и ако такава е задължителна - къде се поставя подписа? Вашето предложение нищо не ми помага, тъй като това за адвоката или нотариуса го знам - въпросът е тук да получа отговор. Благодаря и извинявайте.
Ники

До Галина

Мнениеот Ники » 16 Авг 2005, 17:10

Уважаема Галина, ако сте юрист, наверно ще знаете, че казуса не е толкова сложен, а що се отнася до документите, те са : нотариален акт в който фигурирам като единствен собственик, данъчна оценка, скица на имота (според НА "неурегулиран земеделски имот"), квитанции за платен данък на мое име. Става дума за декларация с подпис от жена ми(тъй като имотът е придобит след брака). Възможно ли е да се мине без такава декларация, и ако такава е задължителна - къде се поставя подписа? Вашето предложение нищо не ми помага, тъй като това за адвоката или нотариуса го знам - въпросът е тук да получа отговор. Благодаря и извинявайте.
Ники

До Галина

Мнениеот Ники » 16 Авг 2005, 17:11

Ники

Мнениеот Гост » 16 Авг 2005, 17:22

много сте арогантен с колегата. Тя е права , без да се видят документи не се предприема нищо - а Вие сам пишете - имота е придобит през време на брака. И да подпишете съпругата Ви тя може да оспори продажбата и след като извършите сделката така, че просто свършете работата както трябва.
Гост

Назад към Имотни казуси