начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

molq za pomosht

Казуси за недвижими имоти

molq za pomosht

Мнениеот malena » 02 Авг 2005, 16:09

Mоя близка говорила с нейни "приятели" и те я убедили да им продаде имот (до морето) за жълти стотинки. Продажната цена е толкова нереална, че чак е смошно. Тя не е невменяема, но се е повлияла от факта, че купувачите са и близки хора и им има доверие. А купувачите не знам как са я омаяли, при положение, че нормален човек в пълно съзнание не би продал такъв имот за толкова пари.

Какви са и шансовете според вас? Няма кой знае какво основание да подаде жалба за измама.
Пък и как се доказва стойността на иска, приположение, че тя е продала имота по тарифна оценка, а продажната цена е съвсем друга....
malena

Мнениеот галина » 02 Авг 2005, 16:27

Доколкото разбирам,сделката за продажбата е минала,т.е. вече имотът е прехвърлен.В този случай шансът е НИКАКЪВ. Тук не може да става и дума за измама.Може да се иска разваляне на договора от съда,но.....................си мисля,че той е изготвен перфектно и не би могло да стане нищо.Извинявайте,но НЕ Е ЛУД ТОЗИ,КОЙТО ЯДЕ КОКАЛА, а този който му го ДАВА! Все пак успех!
галина

33 ZZD - eventualno

Мнениеот TtTtT » 02 Авг 2005, 16:38

Mnogo e trudno tova, koeto iska6 da napravi6....ako ima niakakuv pismen dokument za realnata cena/obratno pismo/ s nego moje da se opitate da dokajete ne6to. Ina4e dokazvaneto za nali4ie na umi6leno vuvejdane v zablujdenie e mnogo trudno, triabva sus svidetieli da se dokazva, 4e sa ia podveli za pazarnite ceni, predstaviali sa neverni prou4vania za pazara i t.n., no 6ansa da uspee da se dokaje tova mi se struva dosta malka...
edinstvena vuzmojnost mi se struva pozovavane na 33 ZZD i da se opitate da dokajete, 4e dogovorut e sklu4en pri kraina neobhodimost i iavno neizgodni uslovia.
TtTtT

Назад към Имотни казуси