начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Аз какво мога да направя

Казуси за недвижими имоти

Аз какво мога да направя

Мнениеот Гост » 27 Юли 2005, 11:38

Имам дарение за 5/6 от един апартамент на дядо ми останалата 1/6 от него е останала на чичо ми, след смъртта на баба ми.Останалото му наследство е една вила и няколко ливади и ниви, които се делят по равно между останалите 4 наследници и мен.Проблемът е, че те завеждат дело за делба преди 10г., в което присъединяват иск за запазени части он дарения апартамент.Аз искам да продадем тези имоти,но не знам как може да стане, докато се делбени,какъв реда ако и те са съгласни,кое е най-удачно за мене?
Гост

Мнениеот галина » 02 Авг 2005, 11:08

Ако всички съсобственици са съгласни да продават,то тогава няма проблем.Ако пък един само е против,то шансът е НИКАКЪВ.Доколкото разбрах става въпрос за идеални части, а не за реални.При първото-всички,при второто-всеки сам може.Все пак следва да се видят и документите, с които разполагате.Така че се обърнете към адвокат или нотариус,които най-добре ще ви посъветват.Успех!
галина

Назад към Имотни казуси