начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

kakvi prava imam

Казуси за недвижими имоти

kakvi prava imam

Мнениеот siana04 » 25 Сеп 2004, 13:38

zdraveite imam edin mnogo goliam problem.moiat diado sled smartta na baba mi se jeni povtorno za druga,na koiato i pravi pokupko-prodajba na celia imot kato diado mi ima pravo na ve4no polzvane na imota.sled napravenata pokupka vtorata mu jena se iznasia ot ka6tata i ot dve godini ne jivee ve4e tam.sa6tevremeno toi podava molba za razvod i ve4e dve godini hodi po sadili6ta.diado mi ot parvia si brak toest s baba mi imat edno dete,moiat ba6ta koito umira prez 1999godina,a godina po kasno i baba mi.az i sestrami sme edinstveni nasledni4ki na ba6tami.interesuva me moga li po niakakav na4in da anuliram napravenata pokupko-prodajbo ot moia diado,za6toto toi dori ne ni be6e kazal 4e se e ojenil povtorno nito pak ni e predlojil imota nie da go kupim.moga li da napravia ne6to i imam li pravo da jivea tam
siana04
Нов потребител

Re: kakvi prava imam

Мнениеот max » 25 Сеп 2004, 14:30

Vsi4ko zavisi ot volqta na dqdo vi i ot tova dokolko e deistvitelna prodajbata
max

Мнениеот Гери » 25 Сеп 2004, 15:03

Децата т.е баща би има запазена част от дела на майка му. Струва ми се на това основание може да се атакува сделката, но и аз като колегата ще кажа, че трябва да се прегледат документите.
Гери

Мнениеот донна2 » 25 Сеп 2004, 15:45

пишете ,че дядо ви е продал целият имот на втората си съпруга

първо според чл.Чл.24. от СК Всеки от съпрузите може да се разпорежда с личното си имущество спрямо трети лица и спрямо другия съпруг. Предполагам,че сделката е симулативна , но развалянето и поне според мен е почти невъзможно.
Няма законово изискване дядо ви да ви предложи да купите имота .Докато той е жив вие лично не можете да атакувате НА.

второ вземете ,че уточнете тоя имот лична собственост на дядо ви ли е или е придобит по време на брака със баба ви /има значение за наследствените ви права / Ако е така дядото не може да продаде целия имот на втората си съпруга и тук при тоя вариант НА може да се атакува

все пак дядо ви има пожизнено право на ползване ,ако той е съгласен вие да живеете там няма проблеми ,но почине ли дядо ви , тогава едва ли втората съпруга ще е съгласна с това
донна2

Назад към Имотни казуси