начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Реституция ли?

Казуси за недвижими имоти

Реституция ли?

Мнениеот peshoo » 12 Мар 2006, 07:58

Притежавам 1 дка парцел, имам нотариален акт за него. Впоследствие насадих там лозе и построих къща. Наскоро бях информиран от общината, че има заведен иск за реституция от по-предишния собственик, от когото мястото е било отнето и дадено на хората, от които съм го купил (през 1967 г). Това нормално ли е - аз съм закупил мястото съвсем законно? Какво мога да направя?
peshoo
Нов потребител

реституция ли?

Мнениеот iwa » 15 Мар 2006, 10:48

С тези законотворци всичко е възможно!
iwa
Младши потребител

а

Мнениеот aechr » 15 Мар 2006, 10:54

Все пак това не значи,че техният иск ще бъде уважен от съда.Ангажирайте адвокат само за проучване на делото и консултация и ще разберете шансовете си.
aechr
Младши потребител

Мнениеот ostin » 15 Мар 2006, 11:34

Въпросът ви съдържа много малко информация, за да се даде смислен отговор. Подозирам, че се касае за обичайните проблеми на параграф 4 от ЗСПЗЗ. Като собственик на сграда построена в това място вие имате някакви права, в закона има срокове, които трябва да се спазват и т.н. но без да се видят документите, вкл. нотариалния акт-предполагам, че е констативен е невъзможно да се дават съвети. При всички случаи обаче се обърнете към адвокат!!!!!!!!!!!
ostin
Потребител

Назад към Имотни казуси