начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Закупуване на имот чрез агенция

Казуси за недвижими имоти

Закупуване на имот чрез агенция

Мнениеот Анита » 12 Яну 2006, 20:35

Ще купуваме апартамент ново строителство чрез агенция. Поисках им документите, за да ги прегледам и евентуално да се консултирам със специалисти, но само ми беше отговорено, че всички документи са налице и са изрядни, че те преглеждат всичко и са отговорни сделката да бъде перфектна и за 2те страни. Могат ли да ме "прекарат" по някакъв начин, какво да направя, за да сключа успешна сделка? Благодаря!
Анита

Мнениеот Рая » 12 Яну 2006, 20:53

Може, и още как! Посъветвайте се с читав адвокат и не се доверявайте на брокерите.Те се интересуват САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ КОМИСИОНА/бъдете сигурна в това!/ В края на краищата вие плащате и............Вие ще поръчате музиката.Успех!
Рая

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 22:46

Имате ли сключен договор с тях? Адвокат съм и мои клиенти са били заплашвани със съд от такива агенции. Добре, че не съм им били изрядни договорите. Отново им поискайте документите и бъдете по-настоятелни!
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 22:48

Най-добре е без посредници!
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 15:00

Според мен е редно хората от Агенцията да Ви предоставят документите - Вие имате интерес да се запознаете с него.
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 15:42

Хайде стига вече с това брокерите, та брокерите! Проблема може би се корени в това, че вече голява част от агенциите си изготвят сами документацията, а повечето от тях работят и с адвокат и преди да се стигне до нотариусите и таканякои се чувстват застрашени, че въпросните им "изяждат хляба" . И преди да сте ме нападнали държа да Ви кажа, че аз не съм брокер.
А иначе конкретно що се отнася до въпроса Ви, агенцията неможе да ви откаже да Ви предостави документацията, ако имате сериозни намерения да закупувате имота, както и да искате да ги прегледа Ваш юрист.
Успех!!!
Гост

Мнениеот lora_d » 18 Яну 2006, 16:09

непременно се консултирайте с адвокат и то на такъв, на когото имате доверие. Може и да ви излъжат, а може това и неумишлено да стане, ако няма кой да консултира и двете страни и да следи за опазванена интересите ви.Можете да проявитепретенции и сделката при кой нотариус да се изповяда, ако имате специално доверие на някой.
lora_d

Мнениеот Брокер » 18 Яну 2006, 16:23

Всички имотни измами стават с помощта на адвокати и нотариуси, нали? Не са виновни само брокерите.
Брокер

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 23:16

Само погледни съседната тема - Made in България (Резил) - и ще разбереш до къде могат да те докарат нехайството и алчността на една такава агенция.
За по пряко използвай ето този линк :

http://www.atruestory.hit.bg

Успех
Гост

Мнениеот mutsa » 19 Яну 2006, 13:12

Прочетохте ли това?
Не знам как е възможно такива неща да продължават да се случват!
Какво некадърно съдебно решение! Каква супер наглост от един прокуор! И какви дълги ръце, дано не са стигнали поне до Апелативната прокуратура. Както се казва :хвала на такъви магистрати, ама те са такива, каквито са и конкурсите за назначавенето им.
А завръзката на цялата история е само в един пропуск - пропускът да се провери в службата по вписвания собствеността, а не само тежестите. Когато клиентът разполага с оригинал / а не просто с официално заверен препис/ на нотариалния акт, всички предполагат, че той е последният собственик на имота. Обаче...
mutsa
Потребител

Назад към Имотни казуси