начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Моля за информация

Казуси за недвижими имоти

Моля за информация

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 16:38

Моля за съвет -при връчено нот. заверено уведомение -не зная дали се изразявам правилно- за прекратяване на договор има ли законно определен срок до които може да се реагира - да се заведе дело и какав е тои ?
Благодаря предварително.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 17:23

При делата, които се водят на договорно основание давностният срок е 3-годишен. Зависи обаче за какво точно искате да водите дело.
Кажете точно за какъв договор става въпрос-съдържание.
Изпратете и текста на поканата.
Гост

Мнениеот Гост » 17 Яну 2006, 18:49

Благодаря за вниманието.
Предварителен дог за строеж върху мои терен. Ответната страна/ строителен предприемач/ не изпълни важни условия от договора. Пратих му нот. зав. покана, че се отказам от договора поради липса на интерес ,при това положение,от моя стана.Тои е неизравната страна по договор.Строежът не е започнал .
Минаха няколко месеца и тои не е реагирал.
Има ли срок до които тои може да заведе дело срещу мен. Имам информация, е срока е 5 год. Така ли е ?
Гост

Мнениеот Гост » 18 Яну 2006, 11:48

A би ли могъл да ме ориентира някои къде мога да намеря информация по тази тема. Не искам да влизам в съдебни въаимоотношения .
Гост

Назад към Имотни казуси