начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ

Казуси за недвижими имоти

Чл.11, ал.2 от ЗСПЗЗ

Мнениеот Мима » 16 Яну 2006, 16:26

Колеги каква е практиката при Вас по този закон?
Назначава ли се експертиза, която да установи, може ли претендиранта земя да бъде върната в реални граници? В нашият съд това се прави, а според мен не е правилно, тъй като излиза извън предмета на чл.11, ал.2. Освен това така безплатното производство става съвсем платно по този начин. Считам, че е поредното изнудване.
Мима

Мнениеот istinata » 16 Яну 2006, 17:46

Не следва да се изследва това обстоятелство в производството по чл. 11, ал. 2 ЗАП понеже съдът ще установи само дали ищците са имали право да им бъде възстановена земеделската земя и дали са пропуснали срока да искат възстановяване по административен ред. А дали реално може да бъде възстановена или чрез план за земеразделеяне или ще бъдат обезщетени с някои от способите, ередени в ППЗСПЗЗ ще се преценява в административвното производство. Съдът не е компетентен да се произнася по тези въпроси, и инак, според мен, такъв съдебен акт би бил нищожен поради това, че е постановен от некомпетентен орган.
istinata
Младши потребител

Мнениеот Гост » 16 Яну 2006, 18:20

Именно! Благодаря! Вече почнах да си мисля, че не съм в ред!Слава Богу грешката не е в моя телевизор. Обаче върви го обясни на арменския поп! Това се прави от години при нас!
Гост

Назад към Имотни казуси