начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Kam PROTEKTA

Казуси за недвижими имоти

Kam PROTEKTA

Мнениеот Гост » 02 Яну 2006, 19:35

Zdraveite, Vie mi pomognahte sas savet po moi vapros vav foruma .Bih iskala da Vi zadam oste edin vapros , s molba da mi otgovorite.Vazmojno li e?
Гост

Мнениеот Protekta. » 02 Яну 2006, 19:47

DA estestveno
Protekta.

Мнениеот Гост » 02 Яну 2006, 20:25

Blagodaria Vi. Vaprosat mi beshe ot septemvri,,Vapros na tema ,,stroitelstvo " kadeto iskah savet kak da izliaza ot predvaritelen dogovor sas sroitel, koito ne si e izpalnil zadaljenijata i kam koito stroej niamam poveche interes .
Zitiram vashijat otgovor:
Ако нещата са такива, каквито ги описвате, бихте могли да развалите извънсъдебно договора поради неизпълнение /евентуално, забавено изпълнение, от което нямате интерес/.
Taka i napravih, kato naeh za sluchaja advokat, koito beshe na Vasheto mnenie. - pratin mu not. naverena pokana,che ese otkazvam ot dog.

Sega advokatat mi smiata, che ot tuk natatak, v srok 5 godini, toi moje vseki monent da poiska vazbrana varhu imota mi( nezavisimo, che e neizpraven) ; Zatova me savetva da go prodam vednaga., koeto az ne iskam.(terenat e v skapa vilna zona i az iskam da go zapazia)Az sam v chujbina, niamam vazmojnost da se savetvam s drugi advokati:
Prav li e advokatat mi, triabva li da prodam vednaga terena, dori i na zaguba, ili ima niakakav izhod. Kakvo ste me posavetvate?
Blagodaria Vi predvaritelno i vi jelaja uspeshna Nova godina.
Izviniavam se za latinizata - niamam kiriliza.
Гост

Мнениеот protekta » 03 Яну 2006, 14:31

Здравейте!
За съжаление, не си спомням подробности по Вашия случай /извън това, което казвате сега/.
Не зная и доколко колегата има основание да се притеснява от евентуална възбрана. Все пак, той е преглеждал документите Ви, за разлика от мене.
Имайте предвид и това, че възбрана се допуска не винаги, когато се поиска. За да бъде допусната, искът /или бъдещият иск/ трябва да бъде подкрепен с достатъчно писмени доказателства и/или да се внесе гаранция, определена от съда. Дори и допусната, възбраната може да бъде обжалвана от Вас.
А ако ищецът /строителят/ не заведе дело в предвидения от закона срок, или пък го загуби, Вие имате право да търсите от него обезщетение за вредите от нея.

Мисля, че е доста прибързано да продавате имота си!

Ако трябва да Ви отговоря по-точно, ще ми е нужен поне текстът на договора Ви със строителя. Можете да го постнете тук или да ми го изпратите на protekta@abv.bg.

Отговарям Ви едва днес, тъй като преди малко ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА влязох във форума.
Не зная кой и с каква цел Ви е отговорил по-горе, използвайки моето име/ник/, но protekta съм аз. И няколко уточнения. Пиша винаги на кирилица. Използвам препинателните знаци по предназначение.
Рrotekta се изписва само с малки букви и без точка.

Поздрави !
protekta
Потребител

Мнениеот Гост » 03 Яну 2006, 15:39

Zdraveite, protekta!!!
Blagodaria Vi za otgovora. Ste Vi pisha na vashija adres - inache znam li koi kakvo ste reshi da mi otgovori ot vashe ime.
Javno pri niakogo lübopitsrvoto da razbere kakvo iskam da Vi pitam, e naddelialo.
No otgovorat, koito sam poluchila prez sepremvri e lichno ot Vas - sravnih vednaga bukvite.
Prijaten den!
Гост

Мнениеот Гост » 15 Яну 2006, 16:21

kam protekta
------------------------

Zdraveite, molja Vi za savet. Bih iskala minimalmo da Vi zanimavm s moja problem.
Vie pishete,,Ако ищецът /строителят/ не заведе дело в предвидения от закона срок....."Kakav e tozi srok? Spored advokata mi - 5 god.Taka li e, ili ima drug srok i ot koga natatak moga da smiatam, che niamam poveche dog. otnoshenija s nego.
Spored advokata mi, v dogovora niama nisto obespokojavasto, edinstvenata prichina za pritesnenie e che v srok ot 5 god. toi moje vseki moment da poiska vazbrana i da blokira miastoto. A pri edino delo ne se znae kak mogat da se ravijat nestata , tai kato toi e s mnogo vrazki i finansovi vazmojnosti i ima goliam interes kam tova miasto.
Do sega ne e raeagiral - toi smiata not . pokana za nevalidna, sked kato ne ja e poluchil lichno, no tia e vrachena na chlen ot semeistvoto mu , pri otkaz, v nalichie na dvama svideteli.Mesizi sled tova toi vse oste njamashe izgotven ideen proekt, no za pred sada moje i da izfabrikuva nesto.
Daite mi savet kak da zapazia miastoto si.Ne iskam da go prodavam no ne iskam i da riskuvam.blagodaria Vi predvaritelno za vnimanieto.
Гост

Назад към Имотни казуси