- Дата и час: 18 Дек 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новото правителство
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Новото правителство
Изборите минаха-кой каквото взел като гласове, взел. Жалко, че нещо такова като атака (умишлено ги пиша така) влезе в парламента, но... По-интересното е каква коалиция ще се създаде и кой ще влезе в новото правителство. България има нужда от стабилно правителство, за да бъдат доведени до край усилията за членство в ЕС, но това ше се окаже трудна цел при бъдещата конфигурация на парламента. Как мислите?
- oli_fren
Аз съм убеден, че трябва да влезем в ЕС и не за друго, а за да им се сложи един намордник на нашите политици и да им се потисне малко огромния апетит за лична консумация на държавната баница. Защото Атака, колкото и да ми допадат някои от идеите им, ще действат на принципа "кучетата лаят, керванът си върви".
Съставянето на правителство ще бъде грозен пазарлък и ако си мислиш, че просперитетът на нацията е в основата му, жестоко се лъжеш.
За мен изходът е бил винаги един - президентска република с пряко избран президент, носещ пряко политическата и морална отговрност пред народа за управлението си. Сега картинката е "хвани единия, удари другия".
Съставянето на правителство ще бъде грозен пазарлък и ако си мислиш, че просперитетът на нацията е в основата му, жестоко се лъжеш.
За мен изходът е бил винаги един - президентска република с пряко избран президент, носещ пряко политическата и морална отговрност пред народа за управлението си. Сега картинката е "хвани единия, удари другия".
- Сенека
- Гост
Напротив, Оли, мисля, че точно президентската република е по-подходяща за нашите условия. При създаването на Конституцията депутатите са възприели другият вариант под влияние на страховете от близкото минало и "силната ръка".
Сега обаче виждаме, че е нужна "отговорна ръка", а не 200 партии и незнайни коалиции, странната система "Донт", пълна липса на поемане на ЛИЧНА отговрност при неизпълнение на поетите задължения към нацията. Това мисля е причината да тъпчем на едно място и да се придвижваме със скоростта на охлюв.
А и сега няма никаква опасност от злоупотреба със силната президентска власт предвид създадените лостове за нейното възпиране.
Сега обаче виждаме, че е нужна "отговорна ръка", а не 200 партии и незнайни коалиции, странната система "Донт", пълна липса на поемане на ЛИЧНА отговрност при неизпълнение на поетите задължения към нацията. Това мисля е причината да тъпчем на едно място и да се придвижваме със скоростта на охлюв.
А и сега няма никаква опасност от злоупотреба със силната президентска власт предвид създадените лостове за нейното възпиране.
- Сенека
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|