начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

Детективска агенция?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Детективска агенция?

Мнениеот laik » 17 Юни 2004, 11:58

Здравейте, имам един въпрос. Едно лице дължи на мой познат от много време голяма сума пари. Обърнах се по обява във вестник към фирма за издирване на длъжници. Интересува ме статутът на тези фирми, доколкото знам той не е никакъв от правна гледна точка, но ми се ще да разбера нещо повече - за каква сламка се хващат, за да практикуват под шапката на каква регламентирана дейност могат да съществуват. Бих искал някой юрист да ми разкаже по по-дробно за опитите да се регламентира детективска агенция у нас.
laik

Re: Детективска агенция?

Мнениеот АС » 27 Юни 2004, 18:44

Не съществува такова нещо, няма статут. Някои охранителни фирми подвеждат под дейността си и този тип услуги, но повечето са си чисто фантомни, не плащат данъци...
АС

Назад към Общи дискусии