начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

БИСЕР ОТ САЙТА НА РДВР- ВАРНА

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: БИСЕР ОТ САЙТА НА РДВР- ВАРНА

Мнениеот НИК » 09 Май 2005, 21:30

цървул, виж само тука Вие как отговаряте - копираш ми закона от Апис-а и ми отговаряш.

Ама хората дето питат, да не би всички да имат юридическо образование, а?
НИК

Мнениеот наблюдател » 09 Май 2005, 21:59

Ник,карай я малко по-спокойно,приятелю.Първо да ти кажа не се пише "впредвид",а предвид.Освен това на някои места е хубаво да слагаш главна буква.Особено в началото на изречението.
Трето: по-горе защитаваш своите колеги от МВР ,че не са толкова тъпи и прости,което е абсолютно вярно.Да,ама със всяко твое изказване опровергаваш това твърдение и четейки това ние си мислим,че има поне един,който не отговаря на тия условия.
Четвърто:не парадирай с това,че ще направиш справка на тоя или на оня участник във форума.Навярно са ти дали компютър в канцеларията ти и сега няма на кой да се похвалиш.Или слизаш до дежурната стая на РПУ -то и там ще направиш справката,с която заплашваш.Само,че не забравяй преди време Б.Борисов привика доста такива като тебе дето обичат да правят справки за щяло и не щяло.Ама ти тогава сигурно не си бил в системата.
Пето:прочети НК обща част и там ще видиш що е наказателноотговорно лице.Няма да ти го цитирам,ти ще си го намериш сам.
Преди време един шеф на Районна прокуратура в голям окръжен град посъветва твои колеги да попрочитат отвреме навреме "тайнствените" книги наречени НК и НПК.Явно има хора дето не са го послушали.
И последно.Явно имаш заложби" да законодателстваш.Включи се тогава заедно с екипа на Антон Станков да изработите нови НК и НПК.Видно е,че според теб ако адвокатите изчезнат и десетгодишните започнат да влизат в затвора с доживотни присъди ще настъпи земен рай.11111 написа:

> No. 196
> Име: plamena
> От: varna
> EMAIL: papii@mail.bg
> WEB:
> Дата: 07.2.2005 г. 19:41:50
> ВЪПРОС: Dobur den , bih iskala da me informirate dali e
> vuzmojno fizi4esko lice, da e kriminalno proqveno-a da nqma
> snimka v dosieto si?Osven tova me interesuva dali e vuzmojno
> dadeno lice -koeto e pulnoletno i vmenqemo nikoga da ne si e
> izkarvalo dokumenti za samoli4nost-i ako e taka (toest ako tova
> e vuzmojno)moje li da mu se naloji nakazanie li6avane ot
> svoboda?!? Blagodarq Vi predvaritelno!!!
> ОТГОВОР: tova, kakvo sadarja edno dosie ne e predmet na
> obsajdane ot gravdansko lice, kakvoto ste vie, oswen tova
> 'li6avane ot svoboda'e miarka za neotklonenie, koqto se nalaga
> ot sad, a ne ot policia.
> 13:44:50 / 01.4.2005 г.
наблюдател

путьо

Мнениеот НИК » 09 Май 2005, 22:01

ей, путьо, знаеш ли, ти си типичен правен червей - хващаш се за всяка дума. ПОДРАЗБИРАЙ ТЕКСТА МАЛКО, ИДИОТ.

ти жена ти като ти каже "чукай ме", какво правиш, чукаш я с ЧУК по главата ли?

ЕХХХХ, червеи гнусни, идете за риба, тя поне ще ви е добър клиент, хохохохохохо!

а ти @@@, това маймунско "А" какво е, имената на майка ти, баща ти и брат ти ли???
НИК

за наблюдател

Мнениеот НИК » 09 Май 2005, 22:08

прав си, на съответната дата ще поискам прошка от всички по-възрастни от мен тук. Но, дотогава ще ме търпите.
Свобода на словото, това е.

ИСКАМ ДА ВИ КАЖА, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ОБИДЯ НИКОГО, НЕ СЪМ ТАКЪВ ЧОВЕК. ПРОСТО ПОНЯКОГА НЯКОИ ИНДИВИДИ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ!

Всъщност съм на гости и правната ми литература не е до мен, доста греша може би, но аз съм човек, не съм безгрешен и не го твърдя.
"Наблюдател", благодаря ти за пълния отговор, вземам поука, бих поспорил за някои неща, но няма да е днес.
Жив И Здрав !
НИК

Мнениеот наблюдател » 09 Май 2005, 22:17

Ник,след този твой изчерпателен и аргументиран отговор не мога да не си легна спокоен.Топли ме мисълта,че над нас бди културна образована и най-вече красноречива полиция.
А теб сигурно много често те пращат за охрана на мачове ,та ако не друго си усвоил перфектно езика на подивелите фенове.
И все пак да знаеш,че сиренето не се прави от сиренки.
наблюдател

УДАР ПОД КРЪСТА

Мнениеот НИК » 09 Май 2005, 22:21

ти откъде знаеш какво работя?

знаеш ли, оказа се, че всички тука сте лапнишарани, аз съм пожарникар. и ме е яд за някои неща които говорите за Б.Б.

ама се вързахте, много сте плиткомислени, помислетемалко, оставате ги тея закони и малко с IQ-то поработете.
лека нощ!
НИК

Мнениеот наблюдател » 09 Май 2005, 22:22

Този горния отговор се отнася за предишното ти изказване,а не за последното.Бъди жив и здрав и ти .И да знаеш,че оттука много неща могат да се научат взаимно от участниците.Така,че чети редовно дискусиите и когато чувстваш ,че имаш знания по въпроса можеш да се изкажеш спокйно.
наблюдател

Мнениеот ами да » 09 Май 2005, 22:27

Браво, наблюдател! :)))
ха ха хааааа
Пожарникар, а се яде с адвокатите! Пък и се включва в юридически форум с "компетентни" мнения...ужас! :)))
ами да

Мнениеот наблюдател » 09 Май 2005, 22:48

Благодаря ти колега "ами да".Ние си вадим хляба с езика си,а уважаваните огнеборци с маркуча.Не дай си боже си сменим ролите.Виждате по-горе какво се получава.
Вярното е също,че и ние ако вземем един маркуч да гасим огън ще се омотаме здраво.Затова всяка жаба да си знае гьола.
наблюдател

Евала наблюдател

Мнениеот НИК » 11 Май 2005, 21:05

Прав си, че всяка жаба трябва да си знае гьола, ама да си рискуваш живота за 400лв, не е работа. И на никой не му пука как живееш и как се справяш със проблемите си в ежедневието. От теб се иска едно - На определени секунди /според зима или лято/ да си в камиона / който е твой набор / и да действаш. А после, след смяната?
НИК

Мнениеот 13 » 12 Май 2005, 12:36

И аз съм от системата но колегата плачи за ре - подбор. По добре се крий да не те прихванат вътрешните какви ги правиш тука , че тогава с твоята правна култура ще се бори военна прокуратура . Скрий се
13

Мнениеот duki » 12 Май 2005, 16:28

Уважаеми г-не непълнолетното лице носи наказателна отговорнист...прочетете си закона.Да не би да говорите за малолетните?:)))
duki
Нов потребител

Re: за 13!!!

Мнениеот Nik » 12 Май 2005, 22:32

от коя система си бе ланьо?
Първо: Няма "вътрешни", гледаш много филми, ама много!

Второ: Ти не си колега, ти си мъжка ........., колегите се подкрепят, ти за солидарност чувал ли си?

Трето: Конституцията е и за служителите на МВР - Свобода на словото.

Четвърто: Ти си жалко копеле.
Nik

Мнениеот 13 » 13 Май 2005, 00:12

поредната кадрова грешка в същност плачеш за психиатър .
13

Мнениеот Grazhdansko litse » 13 Май 2005, 18:57

Nik, недей с тая вербална агресивност. Участниците във форума не са ти врагове, бъди по-търпелив и любезен. Твоето мнение ни интересува, но с този тон излишно нажежаваш атмосферата. Разбирам, че ежедневно се срещаш с опасности - природни (огънят) и социални, което те кара да се презастраховаш и да виждаш може би опасности навсякъде, да нападаш в аванс, преди да са те нападнали. Може би е подходящо това за специфичната ти професионална дейност, но тук можеш да разпуснеш. Хората са се събрали да научат нещо един от друг и да разберат нещо повече един за друг и колкото повече се срещат, толкова повече си стават симпатични (според психологическата наука), освен ако не се държат подчертано агресивно един към друг, за което има вече доста прояви под тази тема на форума. В този смисъл тъкмо почна да ставаш симпатичен, като редовен член на форума, и взе да прекаляваш с агресивността, което ни кара да се замислим над нейните причини. Ето че някои и на специалист те пращат, и за психологичния подбор намекват, но недей да се обиждаш, просто подмини тези реакции на твоя агресивен тон. Приемам, че си неуморната екшън-звезда на форума, но ти препоръчвам да се движиш в някакви рамки на уважение и толерантност към гражданите, независимо как се държат към тебе. Ако им отвръщаш със същото, с какво ще си по-добър от тях, а трябва да си пример не само за професионализъм, а и за морал - като държавен служител. Дай по-етично, без заяждане, знам, че можеш, ако поискаш. Сподели каквото знаеш и не се срамувай, ако си сгрешил някъде, тук никой не е дошъл да изпитва участниците, а да постави въпрос и да научи нещо, пък ако може и да помогне на другите с мнение.
Уважението на хората от системата на правосъдието към МВР е голямо, работим заедно и всеки има своята роля. За да излезе наяве истината в наказателното правосъдие трябва да има спор, страни, защитник и прокурор. Адвокатите защитават обвиняемите и подсъдимите (невиновни до доказване на противното) защото така трябва, за да се стигне до истината, а не защото адвокатите са неморални. Адвокат на дявола е стара практика и в мениджмънта за търсене на правилното решение, на правилния отговор.
И какво е това тържествуване, че другите са се "хванали", че си адвокат. Не сме дошли тук да се лъжем.
В системата на правосъдието работята хиляди хора по Закона за МВР, не сме си толкова чужди с тебе като съдържание на работата. Известно е, че днес е много трудно да те одобрят за работа по Закона за МВР, знам, че държите трудни изпити, че има специални медицински и психологически изисквания, включително изследване за интелект. Знам, че по-голямата част от кандидатите за работа по закона за МВР отпадат на тестовете и назначените със сигурност са хора с качества, несъмнено такъв човек си и ти. Няма нужда от отбранителна или нападателна позиция. Просто питай, отговаряй или споделяй. Имаме нужда от човек като тебе във форума за допитване по специфични въпроси от професията. Но, ако може, по-спокойно.
Мене лично ме интересува къде и по какъв ред мога да насоча безпризорно пълнолетно момче с лека умствена изостаналост, поне за временно настаняване, за да не остане на улицата и да започне да краде отново. Няма роднини, спи по гарите. Ако имаш настроение, обясни ми просто и ясно процедурата с упътване откъде да тръгна на практика и в какъв срок да очаквам резултат. Чао, и чакам да ми помогнеш с отговор.
Grazhdansko litse

Мнениеот nikilex » 14 Май 2005, 08:55

КАКВИ ЕМОИИ КАКВИ ЧУДЕСИИ - ТРОГАТЕЛНО, а сега по същество
Дневни домове за деца и младежи с умствена изостаналост от 3 до 18г. (ДДДМУИ)

Област Град/село Пощенски код Адрес Тел.код телефон
1 ДДДМУИ Сливен Сливен 8806 жк "Дружба" 044/ 8-83-26
2 ДДДМУИ Видин Видин ул."Димитър Цухлев" 44 094/ 60-16-43
3 ДДДМУИ Монтана Монтана ул."Ал. Батенберг" 38 096/ 307-458
4 ДДДМУИ Стара Загора Стара Загора 6000 кв.Три чучура 042/ 7-51-37
5 ДДДМУИ Варна Варна ул."Евлоги Георгиев", кв. Левски до бл. 22 25 052/ 30-32-88
6 ДДДМУИ Шумен Шумен 9708 ул Карвуна 1 054/ 4-60-07
7 ДДДМУИ Ловеч Ловеч 5500 жк."Здравец" 068/ 603-710
8 ДДДМУИ Враца Враца 0 жк."Сениче" 092/ 4-60-44
9 ДДДМУИ Перник Перник ул."Нови пазар" 17 076/ 60-24-37
10 ДДДМУИ Хасково Хасково 6300 ул."Славянска" 52 038/ 66-43-95
12 ДДДМУИ Силистра Силистра 5700 ул."Серес" 4 086/ 2-71-24
13 ДДДМУИ Благоевград Банско ул."Драма" 1 07443/ 81-75
14 ДДДМУИ Благоевград Разлог ул."Пирин" 2 0747/ 804-63
15 ДДДМУИ Благоевград Петрич 2850 ул."Цар Борис ІІІ" 33 0745/ 610-72
16 ДДДМУИ Смолян Смолян 4700 Ул. Зорница 10 0301/ 2-82-02
17 ДЦ за деца с интелект. и физ. увреждания Благоевград Гоце Делчев ул. Драма 53 0751/ 2-70-23
18 ДЦ за ДМУИ Добрич Добрич 9300 ул. Л. Каравелов 55 А 058/ 60-42-75
19 ДДДМУИ Благоевград Благоевград 2700 Ул. “Скаптопара" 26 073/ 3-80-90
nikilex
Потребител

Мнениеот Nik » 14 Май 2005, 20:05

весело изкарване на уикенда на всички. аз ще се отдам на отдих.
до другата седмица.
Nik

Re: НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ

Мнениеот dinev » 14 Май 2005, 21:31

Ник,
сигурен съм, че си пич, обаче ако имаш претенции да бъдеш юрист, бъди малко по - любезен, и употребявай по - меки изрази. Колега съм ти и ти го казвам колегиално. Не че се заяждам със теб, обаче не ми хареса изказването ти за безработните, дето трябвало да ходят да продават дюнери, и прочее. Абе, май ще взема да сменя мнението си за теб - пич си, ама май като пикаш клякаш, а?
dinev
Потребител

Re: тъп си!

Мнениеот dinev » 14 Май 2005, 21:38

Абе Ник, прочети си чл. 31 от НК, защото явно не си го прочел, или дори и да си, е нямало смисъл да го правиш.
dinev
Потребител

Мнениеот dinev » 14 Май 2005, 21:40

Абе тоя ник нещо взе да ме дразни. Айде повече да не му обръщаме внимание, и той ще спре да пише глупости.
dinev
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии