начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Кандидатстване с Право

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот jus privatum » 15 Ное 2005, 17:09

Знаете ли,като ви чета и се хващам за главата/за горната/ :D СУ не е вече това,което беше наскоро разбрах,че ЮФ на СУ е заимствал програмата на ЮФ на УНСС като рапределение на предмети по години и е променил своята по този образец......погледнато формално излиза,че по-кадърните са в УНСС щом така се краде от тях!Какво мислите вие? 8)
jus privatum

Мнениеот круела » 15 Ное 2005, 17:29

Това всъщност е голям майтап. Аз съм завършила СУ. Тогава преподавателите / основно Петканов/ плюеха отрова по: задочното и платеното обучение-това не били качествени студенти; по множеството легитимни или не факултети-това не било качественото образование. А всъщност преподаваха именно в тях.Дори ги създадоха те-Благоевград, Варна и прочие. Това касае почти всички преподаватели в СУ, които гордо после разказват, че нямало държава като нашата с толкова правни факултети / което е истина/ по националните медии. Разбирам, че и те трябва да ядат, защото възнагражденията на университетските проподаватели са мизерни, но все пак- ако се е родил Франкенщайн / това излиза по думите им/-нали те самите го създадоха, а не други. В същото време, обаче, не е вярно писаното горе, че ВСС не взима предвид къде си завършил. Не зная как е сега, но по времето, когато назначиха мен, с приоритет бяха кадрите на СУ. На други дори бе отказвано назначение. А не знам, дали, след като държавата е създала тези учебни заведения, следва по този начин да дискриминира обучаващите се там впоследствие. В интерес на истината, трябва да призная, че доколкото имам наблюдения, учебната програма и като цяло познанията, които СУ дава, са на по-високо ниво.Имам редица реални примери на завършващи и завършили други факултети колеги пред себе си. Но, в крайна сметка, не мога да не се съглася, че е тъжно, но факт, че не това къде си завършил е определящото при назначение. За съжаление.
круела

Мнениеот SirBob » 15 Ное 2005, 17:31

Абе много се съмнявам ЮФ на СУ да взаимства, и то от УНСС!!! Моите уважения към Икономическия, но нека се гледа реално на нещата!
SirBob

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 17:35

Заимства, да. От Лесотехническия също. Що за глупости. УНСС изобщо не следва да лъже обучаваните там кадри, че могат да имат каквато и да е реализация, освен при много връзки.
Гост

Мнениеот pavlov_n » 15 Ное 2005, 19:06

Аз също съм завършил СУ. Съгласен съм с Круела, че преподаването там е на малко по-високо ниво от другите факултети /все още/ . Доказателство за това са конкурсите за магистратска длъжност.. Много мои колеги и приятели ги спечелиха Спечелих и аз с конкурс магистратска длъжност, без връзки /кълна се!/ . В знанията на някои от колегите ми където работя има такива вопющи незнания за азбучни истини и понятия от правото , че ако бяха възпитаници на СУ нямаше посмъртно да завършат , или щяха да завършат с много рушвети.
Но честно да си кажем качеството на образованието пада главоломно и в СУ . Това е така защото преподавателите които ни преподаваха се превърнаха в "летящите холандци" да хвърчат от факултет на факултет да си изпяват песента и да не ги е еня как се възприема от студентите преподаваната материя . Не могат да обърнат внимание на отделния студент и да се концентрират .Превърнали са се в печалбари. Интересува ги всичко друго , политика , платени семинари , частни кантори , платени лекции , но не и това как материята се възприема от студентите.
Трябва да забранят преподавател да преподава повече от един или два факултета. Или си преподавател или адвокат!
Достойна за пример в това отношение е професор Красимира Средкова . Каквото и да се говори за нея тя преподава само в СУ, строга е , но отдава цялата си енергия за обучението на студентите.
pavlov_n

Мнениеот гост » 15 Ное 2005, 19:29

проф.Средкова вече отдава ядрена енергия и в НС - шеф е на законд. комиси. а иначе, СУ си е №1. Един колега от Варн.свободен, заяви на теста за адвокатурата, че грабежа е п-е против личността, така че........правете си изводите :wink:
гост

Мнениеот Гост » 15 Ное 2005, 19:49

гост написа:проф.Средкова вече отдава ядрена енергия и в НС - шеф е на законд. комиси. а иначе, СУ си е №1. Един колега от Варн.свободен, заяви на теста за адвокатурата, че грабежа е п-е против личността, така че........правете си изводите :wink:

Често и в миналото професори от ЮФ на СУ са били председатели на законодателната комисия в Народното събрание.
Все още СУ си е № 1!!!
Гост

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 11:51

pavlov_n написа:Аз също съм завършил СУ. Съгласен съм с Круела, че преподаването там е на малко по-високо ниво от другите факултети /все още/ . Доказателство за това са конкурсите за магистратска длъжност.. Много мои колеги и приятели ги спечелиха Спечелих и аз с конкурс магистратска длъжност, без връзки /кълна се!/ . В знанията на някои от колегите ми където работя има такива вопющи незнания за азбучни истини и понятия от правото , че ако бяха възпитаници на СУ нямаше посмъртно да завършат , или щяха да завършат с много рушвети.
Но честно да си кажем качеството на образованието пада главоломно и в СУ . Това е така защото преподавателите които ни преподаваха се превърнаха в "летящите холандци" да хвърчат от факултет на факултет да си изпяват песента и да не ги е еня как се възприема от студентите преподаваната материя . Не могат да обърнат внимание на отделния студент и да се концентрират .Превърнали са се в печалбари. Интересува ги всичко друго , политика , платени семинари , частни кантори , платени лекции , но не и това как материята се възприема от студентите.
Трябва да забранят преподавател да преподава повече от един или два факултета. Или си преподавател или адвокат!
Достойна за пример в това отношение е професор Красимира Средкова . Каквото и да се говори за нея тя преподава само в СУ, строга е , но отдава цялата си енергия за обучението на студентите.

Това е тъжната истина. За съжаление.Права сте напълно. Права е и Круела, че самите преподаватели създадоха тези много университети, а сега се жалят, че образованието не било качествено в тях.Но то си е изцяло тяхно творение.И хората, записали се в тях, с надеждата да получат образование впоследствие, както казва тя, биват дискриминирани при назначение. Е, приет съм в университет. Уча. После държавата, която го е създала казва, че там не съм бил получил нужното образование. Куриоз.
Гост

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 15:21

Anonymous написа:Леле, изпуснах срока да кажа кое е първо - яйцето или кокошката! Язък... :o

Ей сега ще ти кажа:
Разбира се, че кокошката е първа, тъй като тя може отвсякъде да долети:))) (но не е така с яйцето обаче) :)))
Гост

Re: Относно факултетите

Мнениеот Диана » 16 Ное 2005, 16:09

SirBob написа:СУ си е класика. Има и други факултети, разбира се, но качеството на образованието в тях е по-ниско. Така че съвет към питащия - ако успееш да влезеш, избирай СУ!!!!!

Ама разбира се, че СУ е класика. Иска ли питане? Жалкото е , че много колеги завършили там постъпват предателски спрямо Алма Матер. Вие не знаете, но аз имам наблюдения , че завършилите СУ, които искат да се занимават с преподавателска дейност невинаги избират СУ... Но ако си мислят, че ще осъществят болните си амбиции и в НБУ, не са познали....Така, че нека си набият в главите, че техният СУ е №1 и да стоят далече от НБУ!!! Ако много им се преподава, да си вървят там откъдето са дошли...
Диана

Мнениеот Гост » 16 Ное 2005, 16:34

PU e naj velik. vsi4ko ostanalo e bulvo4
Гост

Предишна

Назад към Общи дискусии