начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Prizovka v Darjaven vestnik

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот Kris » 20 Сеп 2005, 10:32

Molia za savet.(izviniavam se, no moga da pisha samo na latiniza)

Imam nerazreshen spor vav vrazka s dogovor.Vazmojno e otsrestnata strana da zavede delo.Az jiveja v chujbina i niamam adresna registrazija v Bg.(v dogovora ima posochen balg. adres za vrazka).Savervah se s advokat, koito mi kaza, che poradi lipsa na bagl. registrazija e vazmojno da bada prizovana za eventualno delo chrez Darjaven vestnik, i ako ne se javia, da zagubia deloto. Vazmojno li e takova razvitie i po kakav nachin bih mogla da proviariavam tova v Darj. vestnik.

Blagodaria predvaritelno, ako niakoi mi otgovori.
Kris

Мнениеот Митята » 20 Сеп 2005, 12:39

Да! Може да ви призоват чрез ДВ (чл. 50, ал. 1 от ГПК).
Що се отнася до това как можете да следите в ДВ дали сте призован и за коя дата точно, ще ви кажа, че има електронен вариант на Държ. вестник http://dv.parliament.bg/ но не ми е известно в електронния вариант да се публикуват този тип съобщения, май ги има само в хартиения вариант на ДВ.
В този случай, остава да помолите някой верен приятел в България да следи редовно всеки брой на Държ. вестник, за да може да ви уведоми, ако ви призоват по този начин ("сурогатен", както сполучливо го нарича проф. Сталев :lol: )
Митята

Мнениеот kontrol » 20 Сеп 2005, 13:09

Лекс предоставят безплатен достъп до последния брой на Държавен вестник, там има раздел СЪДИЛИЩА. Неудобното е, че трябва да следите всеки брой. А май можеше да се праща и по имейл.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот Kris » 20 Сеп 2005, 15:30

Za sajalenie, niamam prijatel, koito bi mi napravil tazi usluga - znachi triabva da se spravia sama.
Ako ,vse pak, ne sam go prochela i ne sam se javila na deloto, moje li da se smita, che avtonatichno sam go zagubila(otvetnata strana vsastnost bi imala mnogo malak schans da specheli)

Ako v dogovora, varu koito e sporat, figurira balg. adres za vrazka, ne e li redno tam da ispratiat prizovkata.

Blagodaria za pomostta
Kris

Мнениеот Гост » 20 Сеп 2005, 15:51

Ще ви изпратят призовка на адреса, посочен в договора, само ако самия ищец го е посочил като адрес за призоваване, което е малко вероятно - не е в негов интерес. Принципно ще трябва преди да ви призоват чрез Държавен вестник, да вземат удостоверение от ДНСП, че сте напуснал страната, за да се установи, че действително не живеете в Бг. След това обявлението в Държавен вестник излиза за около месец. Най-добре си направете абонамент в Lex.bg за изпращане на ДВ по е-mail. Безплатно е. Просто трябва във всеки брой да преглеждате неофициалния раздел, по-специално съобщенията на съдилищата
Гост

Мнениеот napatil se » 20 Сеп 2005, 15:55

Ако спора е за имот, намерете близък или адвокат, който по азбучника в районния съд по местонахождението на имота да търси името на ищеца и вашето име като ответник. Като си намерите номера на делото можете да пуснете молба с посочване на лице, което да ви представлява /адвокат или близък роднина/ и адрес за призоваване в България
napatil se

Prizovka v Darjaven vestnikMnogo blagodaria za savetite.

Мнениеот Kris » 20 Сеп 2005, 16:13

Mnogo blagodaria za savetite. Tova s abonamenta za DV naistina e nai - udobnija variant.Znaeh, che ima niakakav nachin, no ne znaeh kak da napravia tozi abonament i chrez koi adres.Moje da otkrija i niako drug, koito e reshil da me sadi za nesto, bez da imam i haber.
Ako pravilno sam razbrala, vaprosnata prizovka, ako sega e zavedeno delo, triabva da ochakvam sled mesez v DV?

BLAGODARIA NA VSICHKI; KOITO MI POMOGNAHA SAS SAVET
Kris

Назад към Общи дискусии