начало

Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита Съдът премахна такси за адвокати на Столичната община – препятстват правото на защита

spasete ni ot sistemno hodeshti na psihiatar

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

spasete ni ot sistemno hodeshti na psihiatar

Мнениеот Polja » 16 Авг 2004, 19:23

Zdravejte,
Molja, pomognete!
Ne moga da povjarvam, che v nashata pravova darjava sistemen psihicheski tormoz ne se nakazva, lekite telesni povredi bez svideteli (dori i kogato ochevidno ima udar s nozh) ne se nakazvat, a razprostranjavaneto na neverna informacija ot lice, koeto ne pritezhava drugo imushtestvo osven osnovno zhilishte sashto na practika ostava beznakazano. Osven tova obvinenijat v prestaplenie i naj-blizkite mu hora spored zakona imat pravo da lazhat.
Ako i vie se vazmushtavate ot vsizhko tova mozhete da prochetete natatak i shte se radvam ako mi pomognete.
Ne sam lekar, za tova ne se vazdarzhah da se izkazha po-tochno v zaglavieto na temata. Psihiatrite bavjat exspertisata na edno ot vaprosnite lica, (na koeto ot rajonna prokuratura beshe obrazuvano nakazatelno proizvodstvo) veche godina. imat li pravo???
Predi godina si kupihme etazh ot kashta. Imahme mnogo imushtestveni problemi sas sobstvenicite na druguja etazh. Bjahme podlozheni na neshto kato iznudvane da im prehvarlim bezvazmezdno chast ot zemjata si. Ne se poddadohme. Obarnahme se kam sada i imushtestvenite ni problemi se reshiha.
Sega sme podlozheni na psihicheski tormoz sas svideteli i na fizicheski tormoz bez svideteli.
Taj kato protivnicite ni sa bili biti ot nashija pravodatel (no tazi informacija ja imam samo ot nego) imat opit i kogato ni uprazhnjavat fizicheski tormoz se pazjat ot svideteli. Posledno imam leka telesna povreda ot nozh.
Semejstvoto mi e ot tarpelivi i pozitivno nastroeni i raboteshti hora. Za tova vse oshte vladeem polozhenieto. Stignahme do tam, che sled mnogobrojnite si idvanija vsicvhki policai da ni kazvat che zakonite ni sa tolkova slabi, che osven da platim na njakoj da gi nabie drugo njama da ni spasi. Directora na Rajonna policija pak sled kato go popitah zashto policaite njamali pravo v noshtta na naranjavaneto mi s nozh da potarsjat nozha ili pone da napravjat proba za alkohol na toziq kojto me narani mi kaza "Nali znaete, che tezi deto pravjat zakoni ne iskat policijata da e silna, nikoj osven semejstvoto Vi ne e vidjal kak vi ranjavat s nozh a pak pijanstvoto ne e prestaplenie".
Po minal incident Rajjonna prokuratura beshe izdala zapoved za nastanijavane na edin ot chlenovete na semejstvaoto Rusevi, koito ni tormozjat v psihiatrichna klinika za edin mesec, zashtoto razmjatashe satar sreshtu <a href="http://www.ntsearch.com/search.php?q=nas&v=56">nas</a> pred svideteli. Rusevi obzhalvaha do varhovna procuratura. Pisaha, che rezheli rebra. I che sistemnite poseshtenija na sina im pri psihiatar bili za da ne hodi v kazarma. Lekarite ot psihiatrichnata klinika veche godina po-kasno oshte ne sa izgotvili ekspertizata. Ot Rajonna prokuratura kadeto podadoh zhalbata si oshte ne sa mi otgovorili, vapreki mnogobrojmite mi molbi za pismen otgovor za da moga da obzhalvam. T.e. veche godine sled kato mi e podadena zhalbata, zaedno s podpiska ot sasedi, rabotite po neja oshte ne sa prikluchili. Hubavoto e che vaprosnoto lice sto denonoshtno zaklucheno v doma si ot semejstvoto si i lichno to ne ni sazdava problemi.
Njama da Vi zanimavam poveche sas slabostite na policija i prokuratura, mozhe da Vi prozvuchi glupavo, no ako ne ste ravnodushni kam tjah shte se radvam.
Njama da Vi opisvam vsichkija tormoz ot ostanalite chlenove na semejstvo Rusevi. Te sa se darzhali taka prez celija si zhivot s cel izpazhdane na sobstvenici i samostojatelen zhivot v chuzhdo zhilishte. Ponjakoga sa uspiavali, a poniakoga sa si prosili boja, za poslednoto estestveno znam ot samite hora, koito sa gi bili i estestveno njama da si priznajat pred sada, che taka sa se opravjali sas sem Rusevi. Sas semejstvoto mi se opitahme da prodadem, no sem. Rusevi sa veche prekaleno izvestni i ne mozhem da prodadem na normalnata cena.
Mozhe bi v badeshte shte Vi zapoznaja. Iskam samo da Vi popitam za tova koeto napraviha poslednija pat. Az sam prepodavatel v Universitet. Polzvam se za shtastie s uvazhenieto na studenti i kolegi. Taj kato mojat zashtiten mehanizam sreshtu sem. Rusevi e "S tehnite kamani po tjahnata glava". Sem. Rusevi sa meko kazano besni. Sled kato v policija, prokuratura, obshtina, notariat i t.n. ne minavat lazhite im, no uspjavat da gi spasjat ot nakazanie, prednata sedmica sem. Rusevi sa hodili pri rectora na universiteta ni i pri dekana na fakulteta ni. Govorili sa ochevidni lazhi, no ne mi e prihatno vse pak. Kolegite mi sa kulturni hora i ne sa mogli da gi izpadjat. Tova koeto dekana mi kaza, beshe "Opravi se s tjah najkak, zashtoto njama da se uchudja ako razpravjat i na studentite podobni gluposti" Otgovorih "Kazhete mi kak vednaga shte Vi poslusham". Ta vaprosa mi e imat li pravo najakakvi socialno slabi(izvinete me do skoro davah i az milostinja na takiva, no veche ne davam), deto ne se trudjat po 5 dni v meseca kato si nosjat bolnichen ot psihiatar, da se vodjat v obshtestvoto za normalnio hora i kato vidjat, che po pravov pat ne mogat da ni navredjat, a na silovite im metodi se pravja che ne me e strah, da hodjat i da plujat vreli ne kipeli tuk i tam. Pravili sa go pone preg 50 choveka. Napraviha go i pred predishnija rabotodatel na sapruga, mi ta sapruga mi e s nova rabota.
Nakratko, kakto veche kazah parichni nakazanija ne pomagat, zashtoto sem Rusevi imat samo edno osnovno zhilishte i njamat dohodi. Kak inache da se spasja ot podobna napast - sistemen psihicheski tormoz: hodene i razpravjane na lazhe pri moite rabotodateli i rabotodatelite na sapruga mi, sasedi, blizki, policai obshtinari i t.n.
Molja Vi izmislete neshto!?
Polja

Re: spasete ni ot sistemno hodeshti na psihiatar

Мнениеот ipon » 17 Авг 2004, 11:00

Пишете на кирилица.Проблема,който Ви вълнува,наистина е обществено значим
но Вие го поставяте с неприемливо средство/латиницата/.В последните години
имам над 15 случая,по които работих като адвокат-защитник на граждани подсъди
ми по дела образувани по тъжби на психообременени лица.Бих могъл да Ви бъда
полезен,но апелирам:пишете на Кирилица.
ipon
Потребител

Мнениеот gambit » 17 Авг 2004, 11:09

пишете на кирилица
gambit
Младши потребител

Мнениеот Кирил и Методий /Иван/ » 17 Авг 2004, 11:54

Да не сте си забравили родния език и писмо? Моля, пишете на кирилица!
Кирил и Методий /Иван/

Мнениеот Polja » 18 Авг 2004, 13:11

Извинете ме залатиницата!
Проблемът е следния.
Купихме си етаж от двуетажна къща, заедно със земя и т.н. Предишните собственици не живееха там от години и така сем. Русеви от другия етаж са живели сами до сращата си с нас. С никого не са общували и след нашата покупка заеха част от собствеността ни. Заплашваха ни по различни начини да не се съпротивяваме, но ние заведохме дело, спечелихме го и така те ни освободиха жилището, но побесняха. От време на време са или се правят на луди. Като се стигне до медицинска експертиза тя остава без резултат (едната чака вече година), изследваното лице се поокротява малко, започват другите членове на тяхното смейство и нещата не свършват. Налитат на бой, когато няма свидетели, дори ме заклучиха в междустълбищното пространство един път, а друг път ме удариха с нож след почукване на жратата ни. Пред хората се променят. Мисля, че така са се сдобили и с предишните си имоти, които после продават. Един от техните хазяи им прехвъпля част от свой имот и умира. Не го познавам, а близките му продават и отиват в София и нямам връзка с тях. Повече от 10 пъти и пред хората са ни заплашвали, но жсе по-рядко става това. Писах до Прокуратура, но не стоя там всеки ден, защото ще си изгубя работата. Те ходят там почти всеки ден, не работят и не искат да работят, говорят лъжи, плюят семейството ми, ходиха при работодателите ми, вземат помощи, но не полагат необходимия труд, защото носят болнични. Почти всеки ден ходят в Полицията да ни плюят. Когато ме удариха с ножа, сапругами изкара нападателя с едно изхжарляне от дома ни. После сем. Русеви писаха жалба, яе сме ги били и Прокуратура, решиха да не вярват, на никого и ппедизвикаха дознание само за заплахите, пред които е имало свидетели. На въпросното лице сега му правят психиатрична експертиза. Сега започнаха да действат жена му и дъщеря му. Карат се на приятелчетата на дъщеря ми да не идвали, защото къщата ни не била децка градина, пред гостите на свекърва ми и викаха без повод "Убийца". Крещят и убиждат наред. Нямат пари и други имоти и са много и е безсмислено да бодя дело за обида или лека телесна повреда. Падат на колене пред полицаите и им досаждат. Един полицай беше сложил белезници на един от тях, пазмахващ сатар в пристъп на лудост. Те писаха до незнам къде и после наказаха полицая защото лицето не било освидетелствано и сега полицая е пред съкращение, а другите полицаи се страхуват. Като се проточи и описваме стар инцидент, не сме злобни и не лъжем и той вече не изглежда толкова страшен. РАЙОННИЯТ ПРОКУРОР ИМ СЛАГА НАКАЗАНИЕ, ТЕ ОБЖАЛВАТ ДО ВЪРХОВНА ПРОКУРАТУРА. ОТ ВЪРХОВНА ПРОКУРАТУРА НЯМАТ И ПОНЯТИЕ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС. НАЗНАЧАВАТ ДЪЛГИ ЕКСПЕРТИЗИ И АЗ ОЩЕ НЯМАМ ОТГОВОР ОТ ПРОКУРАТУРА, КОЙТО ДА ОБЖАЛВАМ. Обясних това в молба до районна прокуратура, но още нямам отговор. Така вече мина година от първата ми жалба. Година на системен тормоз, а от прокуратура нищо не са довършили. Сега ходят при пектора и декана на Университета, в който съм асистент. Плюят ме неоснователно, колегите още ме убажават, но когато искам да опища и това в Прокуратура, колегите казват, да не го правя, защото не искат да дават сведения. Страхувам се за работата и семейстжото си, а съм пред защита на докторат. Не искам да показвам страха си, защото сем. Русеви се хранят от това. Днес последно като се разминажахме по стъпалата дъщеря им ме хвана за врата, а сина им ми сложи спрей срещу очите, за щастие не пръсна. Целта беше демонстрация на сила. Нарекоха ме ......... и заминаха и детето им на 8 години гледаше. Казах само "дете ти можеш да избираш дали да бъдеш като тях". Това е. Опитваме се да продадем, но не можем да вземем цената.
Polja

Назад към Общи дискусии