- Дата и час: 18 Дек 2024, 16:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отрицателен прираст
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
47 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Re: Отрицателен прираст
Като не ви харесва статистиката, какво вие лично мислите да направите за да се промени?Нали не смятате, че някои чужденец го е грижа за това дали ще има или не българи в следващите 20-30години,т.е. никой няма да дойде да ви помогне отвън.Самоопределянето на националността е лично.Броят на децата в семейството също е личен избор,но ако сте истински българи които искат да съхранят рода си би трябвало да се замислите за ценностната система на сегашната младеж,и отделно всеки за себе си.Причините за демогравския срив са много и нито една от тях не е непреодолима.На едно от първите места по най-кратки бракове сме,като най-често срещаната причина най-рядко се показва-"не умението да се носи отговорност",а за да се отгледа и възпита качествено едно дете са необходими двама родители.Няма да обяснявам защо -има достатъчно литература по въпроса.Шокираща е и цифрата на бездетните двойки по медицинси причини,като в същото време броят на домовете за сираци расте!
Оромният брои млади хора които напуснаха страната също допринасят значително за все по-малко българчета.Една част от тях родени в смесени бракове придобиват съответното чуждо гражданство.Останалите го придобиват впоследствие...Корените за всичко това са "първите 7г"
Лично аз имам три деца,осигурявам работа на 17 човека/всички са на възраст до 35г,12 от тях са с висше образование/.Не е лесно,нужно е да се доказваш всеки ден,но тогава и успеха е по -сладък.И най-важното можем да кажем ТУК и СЕГА. А Вие?
Оромният брои млади хора които напуснаха страната също допринасят значително за все по-малко българчета.Една част от тях родени в смесени бракове придобиват съответното чуждо гражданство.Останалите го придобиват впоследствие...Корените за всичко това са "първите 7г"
Лично аз имам три деца,осигурявам работа на 17 човека/всички са на възраст до 35г,12 от тях са с висше образование/.Не е лесно,нужно е да се доказваш всеки ден,но тогава и успеха е по -сладък.И най-важното можем да кажем ТУК и СЕГА. А Вие?
- Няма значение
Само преди час при мен идва един бъдещ татко, млад мъж на 34 г., с приятна външност, неангажиран, работещ на граждански договор, за да ме пита КАК МОЖЕ ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ БАЩИНСТВОТО, защото приятелката му била бременна и НЕ ИСКАЛА ДА НАПРАВИ АБОРТ!
- shveda
- Потребител
Налага се да ги образовате подобни типове.Щеше да му се размине със сигурност бащинството ако беше полвал предпазни средства.И с какво право нарича партньорката си "приятелка" след като не може да поеме отговорност не само за нея а и за собственото си дете?За какво ли може да се разчита изобщо на такъв...? Май пак стигнахме до темата за ценностната система...за жалост.
- Няма значение
Kolega, taka e! Syvetvam tezi, koito niamat finansovata stabilnost da otglejdat dete, da ne si praviat experimenti. Tova ne e kukla, za da se zahvyrli niakoi den.
A i e sysipvashto da ne mojesh da mu osigurish prilichen minimum.
Kazva go maika s edno dete, koiato iska i drugi, no moje samo da mechtae.
I stiga s tova " nashite babi kak sa ni gledali", kakto biha mi kazali niakoi!Хипатия написа:
> Какво мислите за прогнозите, че до 2050г. населението в
> страната ще намалее наполовина и ще останат главно роми /както
> вече ги наричат/. Смятам, че това е един доста сериозен
> проблем, който не бива да се подценява, а управляващите още не
> са разработили стратегия за увеличаване на раждаемостта. Аз
> лично като млад човек още не смея да помисля сериозно за деца,
> след като държавата не може да ми гарантира постоянен и разумен
> доход, да не говорим за смешната помощ от 18 лв. за дете.
> Не го приемайте като хленчене, просто искам за образованието и
> възможностите си да получавам възнаграждение съответстващо на
> работата, която върша, а работата на юриста е много ама много
> ниско заплатена.
A i e sysipvashto da ne mojesh da mu osigurish prilichen minimum.
Kazva go maika s edno dete, koiato iska i drugi, no moje samo da mechtae.
I stiga s tova " nashite babi kak sa ni gledali", kakto biha mi kazali niakoi!Хипатия написа:
> Какво мислите за прогнозите, че до 2050г. населението в
> страната ще намалее наполовина и ще останат главно роми /както
> вече ги наричат/. Смятам, че това е един доста сериозен
> проблем, който не бива да се подценява, а управляващите още не
> са разработили стратегия за увеличаване на раждаемостта. Аз
> лично като млад човек още не смея да помисля сериозно за деца,
> след като държавата не може да ми гарантира постоянен и разумен
> доход, да не говорим за смешната помощ от 18 лв. за дете.
> Не го приемайте като хленчене, просто искам за образованието и
> възможностите си да получавам възнаграждение съответстващо на
> работата, която върша, а работата на юриста е много ама много
> ниско заплатена.
- Syglasna
Re: Партия
Ами, ето ти идея - Щом искате българска партия - направете я! И я наречете "Българска Партия". Успех. Може да й стана член...
- tricky
Мдааа, един миг невнимание и цял живот баща!!! А ако бях на мястото на приятелката му само за това изречение щях да го изоставя - на собствения му мизерен живот.
- tricky
47 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
|
|