начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Разследване на тежко ПТП. Има ли законов срок?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разследване на тежко ПТП. Има ли законов срок?

Мнениеот nirayah » 13 Юни 2016, 15:37

Здравейте. Набързо ще преразкажа какво ми се случи преди няколко месеца и се надявам да ме насочите какво още ме чака.
Накратко: около 20 февруари тази година една жена навлезна с колата си в моето платно и последва почти челен удар. За щастие аз се разминах само с материални щети. За нещастие в колата, която ме удари се возеше възрастна жена (майка на шофьорката), която в следствие на удара директно замина в болница с фрактура на гръдния кош и ребрата. Автоматично това стана тежко ПТП и филма почна.
Тъй като за всички е видно, че аз вина нямам - има свидетели, има схема, начертана от катаджиите и тн. логично се надявах да взема някой лев от ГО. Но разследващия полицай вече 4 месеца се мотае с разпита на пострадалата. Аз и шофьорката на другата кола бяхме разпитани 3-4 дни след ПТП-то.
Вече 3 пъти се чух с полицая в рамките на 3 месеца и всеки път ме уверяваше че "тази седмица" ще говори с възрастната жена, но засега нищо. От самото начало ми повтаря едно и също - колко зле била жената, как щяло да отнеме време и тн. и тн. След това ми обяснява как дъщеря ѝ само отлагала евентуалния разпит с разни оправдания..
Въпросът ми е - има ли някакъв законов срок в който този полицай трябва да си свърши работата? На теория тази ситуация още колко може да продължи? Имам ли друг избор, освен да чакам?
Ситуацията е изключително фрустрираща.
nirayah
Нов потребител

Re: Разследване на тежко ПТП. Има ли законов срок?

Мнениеот ch3oh » 14 Юни 2016, 09:42

Нямате друг избор, освен да чакате...аз не бих се доверил чак толкова на свидетели.
ch3oh
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ