начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя ?

Мнениеот thecrown » 20 Юни 2016, 17:46

преди да починат майка ми и баща ми дариха на по големият от мен брат етаж от къща.
след смъртта на майка ми / баща ми е починал преди това / - брат ми и аз поделяме остатъка от имота без дареният етаж.
4 години след смъртта на майка ми с брат ми се изпокарахме и сега / брат ми / възнамерява да си вземе полагаемото , което в случая е част от другият етаж .
Как да предотвратя това му намерение и имам ли вариант в който да оспоря завещаното от майка ми и баща ми преди смъртта им.
Благодаря предварително за помощта и съвета .
тел : 0894077729
thecrown
Нов потребител

Re: Може ли , да се оспори дарение след смъртта на дарителя

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Юни 2016, 18:03

Под няколко форми. Етажите отделни ли са обекти - в смисъл са отделени като обекти, така ли да разбирам. Дарението е на запазена част 1/4, тоест можете да си искате едната четвърт. За завещание говорите. Дайте малко по прецизна терминология, както и да е - случаят е решим.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ