начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Нелицензиран софтуер

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нелицензиран софтуер

Мнениеот Driver » 14 Сеп 2004, 06:55

Съществува ли официален списък на програмни продукти, чието нелицензирано използване се преследва?
Driver

Re: Нелицензиран софтуер

Мнениеот случаен » 14 Сеп 2004, 07:43

Не е възможно да има такъв списък. Всичко по въпроса "що е нелицензиран софтуер" ще намерите тук:
http://www.bsabg.org/software/
случаен

Мнениеот cleo » 14 Сеп 2004, 09:07

на въпроса - кой софтуер е лицензиран можете да си отговоре много лесно - инсталирате го на pc и в един момент Ви се отваря прозорец с Licence Agreement и Вие кликвате върху бутона "Съгласен съм" не е зле да прочетете с какво точно се съгласявате....
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот Driver » 15 Сеп 2004, 23:24

Ако тогава един компютерен вирус ми отваря прозорец с Licence Agreement и ме подлъгва с неясни текстове да отговоря с I Аgree, това негов лиценз ли е? Или, ако един пиратски софтуер на който е променен текста в Licence Agreement ми шепне: "искаш ли да ме ползваш без пари", защо да не му вярвам?
Driver

Мнениеот cleo » 16 Сеп 2004, 10:31

Driver нищо не Ви пречи да вярвате на каквото си поискате
но обикновено в така нар. privacy statements/ licence agreement/ и прочие пише и това съдржанието на .... /продукт или страници/ е обект на авт. право или е защ от авт. право. След което " "Възпроизвждането, копирането, прехвърлянето, разпространението, запаметяването и ......." освен в случай, че ..... /носителят на авт. право Ви е дал някое от горните права - а те са платени.../
колкото до споменатия от Вас пиратски софтуер с шепнещи наклоности , виждала съм всякакви cd key генератори, патчове и прочие но за кракнат licence agreement досега не бях чувала....
Аватар
cleo
Потребител

Назад към Интелектуална собственост