начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

строеж в чужд имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

строеж в чужд имот

Мнениеот velingd » 15 Окт 2013, 16:41

Здравейте!
Съседа ми има сграда (стопанска сграда) в моя имот, която е навлязла около 2 метра. Не съм му давал разрешение за строеж. След искарване на скица от кадастралния регистър и след тресиране на имота се оказа,че неговата сграда на 2 метра в моя имот. И не мога дори да си сложа телена ограда. Какво трябва да направя в тоя случай. Какъв е реда на действие. Към общината ли трябва да се обърна или към съда? Или да потърся ДНСК? Кой може да ми съдейства да бутна тая сграда?
velingd
Нов потребител

Re: строеж в чужд имот

Мнениеот vdggbg » 15 Окт 2013, 18:34

Боже, колко вопли на душата има в този форум!
Първо трябва да проверите, доколко трасирането отразява действителното положение на границите на Вашия имот (кога, от кого, и въз основа на какви данни е правено) - дали не става въпрос за неточност, грешка или непълнота в КК/КР; после - трябва да се установи несъмнено дали въпросната сграда е законно построена, или е плод на нечия самодейна изява; по принцип - първо трябва да сезирате отдел "Контрол по строителството" в съответната община, и чак после, ако има проблем - ДНСК; междувременно - имате право на иск по чл. 109а от ЗС.
"Бутането" на въпросната сграда е друга бира - става по реда на ЗУТ, при определени условия вън от всякакво съмнение. Кой може да Ви съдейства - много хора биха могли, оттук, или от другаде.
Успех!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Окт 2013, 05:38

velingd Ако въпросната стопанска зграда наистина попада във вашия имот в известен смисъл тя е сграда Ваша собственост
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот velingd » 17 Окт 2013, 22:11

на мен не ми трябва тази сграда аз искам да изчезне.
velingd
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 18 Окт 2013, 11:54

velingd написа:на мен не ми трябва тази сграда аз искам да изчезне.

питайте в общината от там ще Ви обяснят реда как да си я премахнете.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация