начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Преобразуване на допълващо застрояване в основно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Преобразуване на допълващо застрояване в основно

Мнениеот julyanvonemona » 23 Авг 2013, 11:48

Melly написа:Григоров, остави се бре, човече. Точно гл. архитект от същата община преди време отказал виза по 140 ЗУТ и пратил собствениците да си "оправят" сметките с Общината поради не приложена улична регулация, след което щял/а да им издаде виза. Май бил сменен този екземпляр, но ако и новият/а гл. архитект има същите познания...мани, мани, бЕгай. Този отказ пък станал причина да не се чете сделката пред нотариус и така... директно в съдебна зала. :lol: :lol: :lol:
Та какво исках да ви кажа, Това са все въпроси от правно естество, които следва да се разглеждат на плоскостта на устройствените закони и действащия кадастър. :wink:
Какъвто и отговор на твоите "задачки" да ти даде вЪпросителят, накрая ще го препратиш към адвокат. :D

Най-сетне едно свястно поведенческо отношение!Наистина трябва да дружиш повече с emilgrigorov, не знам как но те облагородява! :!:
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2013, 12:00

julyanvonemona написа:
Melly написа:Григоров, остави се бре, човече. Точно гл. архитект от същата община преди време отказал виза по 140 ЗУТ и пратил собствениците да си "оправят" сметките с Общината поради не приложена улична регулация, след което щял/а да им издаде виза. Май бил сменен този екземпляр, но ако и новият/а гл. архитект има същите познания...мани, мани, бЕгай. Този отказ пък станал причина да не се чете сделката пред нотариус и така... директно в съдебна зала. :lol: :lol: :lol:
Та какво исках да ви кажа, Това са все въпроси от правно естество, които следва да се разглеждат на плоскостта на устройствените закони и действащия кадастър. :wink:
Какъвто и отговор на твоите "задачки" да ти даде вЪпросителят, накрая ще го препратиш към адвокат. :D

Най-сетне едно свястно поведенческо отношение!Наистина трябва да дружиш повече с emilgrigorov, не знам как но те облагородява! :!:

Уфффффффф, престани с тези "удивителни". :evil:
Да те светна, ако не ти е станало ясно:
Към всеки един подхождам индивидуално в зависимост от нивото на неговото възпитание, умствен багаж, профеионализъм и т.н. - все неща, които на теб ти липсват. И за да бъда пределно ясна, следвам поговорката: "С простака - по просташки".., за да те разбере.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Авг 2013, 12:36

Melly написа:........... И за да бъда пределно ясна, следвам поговорката: "С простака - по просташки".., за да те разбере.

Това също е нормално поведенческо отношение!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Авг 2013, 14:39

Melly написа:... Какъвто и отговор на твоите "задачки" да ти даде вЪпросителят, накрая ще го препратиш към адвокат. :D

:lol: +1
Да де, ама да не стои човекът без работа ... :lol:
То, четирите ми въпроса са всъщност отговори ... ми, да си ги иска тези неща в цената, в задълженията на продавача ...
Между другото, за подобен случай вчера коментирахме отказ по чл.100 ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ivailo_bg » 23 Авг 2013, 14:43

Благодаря за многото насоки, при развитие на темата ще пиша подробности пак тук, може да е от полза и на други.

Ако може само някой да ми отговори на въпроса за визата за проектиране от по-назад.
Аватар
ivailo_bg
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Авг 2013, 14:54

ivailo_bg написа: ...Има ли като цяло смисъл да искам да извадят те на тяхно име но за моя сметка една виза за проектиране? ...

Да.
Между другото, даващата акъл за адвокат, всъщност е от най-добрите адвокати в материята. Имайте едно наум.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ivailo_bg » 23 Авг 2013, 14:57

Ами с радост бих я наел като се стигне до необходимост 8)
Аватар
ivailo_bg
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Авг 2013, 15:22

emilgrigorov написа:Да.
Между другото, даващата акъл за адвокат, всъщност е от най-добрите адвокати в материята. Имайте едно наум.

Възхищавам ти се на безпристрастната оценка по отношение на Melly
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 23 Авг 2013, 15:28

И аз съм на мнение, ivailo_bg, че е хубаво да поискате виза, но - много внимавайте какво точно ще поискате!
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот ivailo_bg » 23 Авг 2013, 15:35

vdggbg написа:И аз съм на мнение, ivailo_bg, че е хубаво да поискате виза, но - много внимавайте какво точно ще поискате!

Ами за това също ще се консултирам със специалист.

Грубата ми идея беше за петно във формата на затваряне на правоъгълника който сградата би образувала, въпреки че крайната цел е заемане на малко по-малко място.
Аватар
ivailo_bg
Нов потребител

Мнениеот Melly » 23 Авг 2013, 17:35

Абе, слънцето май ви е опекло акъла. Как ще иска виза, като ivailo_bg все още е проекто-собственик? :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vdggbg » 23 Авг 2013, 18:19

Melly написа:Абе, слънцето май ви е опекло акъла. Как ще иска виза, като ivailo_bg все още е проекто-собственик? :D

Е, той си написа по-горе - за негова сметка (той ще плаща), но на името на сегашния собственик.
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Мнениеот alchemysta » 17 Окт 2013, 11:59

Здравейте на масата ми има следният казус :
имаме одобрен проект за основно застрояване - едноетажна жилищна сграда. В момента се работи по проект(и) за допълващо застрояване - гараж и една стопанска постройка : за сега размера , които удовлетворява инвеститора е 7 х 10 метра , но ... в тази постройка трябва да влиза машина с височина 2.3 метра ! За да се получи смислен скатен покрив ще трябва да има било към 4.50 м от прилежащ терен. Така че ще е трудно да се вместим в максимума от 3.6 м максимална височина (моля, поправете ме ако греша - става дума за макс. височина , а не за кота корниз ? )
в член 44л ал (3) се споменава за възможност да се строи допълващо за отглеждане на животни с макс. кота корниз от 5.5 и макс 8.5. Имота е урегулиран в рамките на едно село. Има ли други изисквания за да се поиска разрешение за допълващо за отглеждане на животни. Инвеститора наистина ще се занимава със селскостопански дейности , но повече от една барака за кокошки не му трябва ... :)

търсейки попаднах на подобен казус :
vdggbg написа:....възможно е имотът да се намира в някое от селата отвъд Околовръстното шосе, и навремето да е разрешено допълващо застрояване - постройка за отглеждане на домашни животни (за тях допустимата височина винаги е била по-голяма, по понятни съображения). Изобщо - много неща са възможни.
....

Предварително благодаря за всякакви мнения и съвети.
АА
alchemysta
Нов потребител

Мнениеот Melly » 17 Окт 2013, 12:39

alchemysta написа:Здравейте на масата ми има следният казус ...........................

Вкопавате постройката на допълващо застрояване в терена толкова, колкото е необходимо за изпълнение и на двете условия. Подходът към нея ще осъществите с рампа. Но това са дейности на архитекта който изработва проектите и би следвало да ви предложи тази схема, а и знае как да го "изчертае".
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот alchemysta » 17 Окт 2013, 15:25

Melly написа:
alchemysta написа:Здравейте на масата ми има следният казус ...........................

Вкопавате постройката на допълващо застрояване в терена толкова, колкото е необходимо за изпълнение и на двете условия. Подходът към нея ще осъществите с рампа. Но това са дейности на архитекта който изработва проектите и би следвало да ви предложи тази схема, а и знае как да го "изчертае".

Благодаря за съвета - и това го мислим - за вкопавне, но все пак ми е любопитно някои има ли тълкувание на този 44 ал. 3 - трябва ли някакво доказателство че ще се гледат животни и автоматично ли е валидно ако имота е в селска територия?

АА
alchemysta
Нов потребител

Мнениеот vdggbg » 17 Окт 2013, 19:25

Явно, пребивавате в известно заблуждение, alchemysta. Начините за определяне на височината на постройка са в чл. 24 от ЗУТ. Никъде, където става въпрос за височина, законодателят няма предвид "най-високата точка на сградата" - освен в чл. 46 (2), където, обаче, не става въпрос за всички постройки на допълващото застрояване, а само за второстепенните такива (дефинирани в чл. 46 (1). Освен това - височината на допълващото застрояване се ограничава нормативно само когато е свободно разположено в имота (пак, с изключение на второстепенните постройки). Съвсем спокойно можете да проектирате допълващо застрояване по смисъла на чл. 42 (2) от ЗУТ и с по-голяма височина, на вътрешната граница на имота (разбира се, със съгласието на съседите).
Аватар
vdggbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация