Здравейте и моля за съвет!
Наскоро закупих апартамент на 1-ви жилищен етаж над магазин. Апартаментът е краен, дневният тракт е със северно изложение и има малка тераса(около2 кв). Зад парапета на терасата продължава козирка/широка около 2.5 м/, която върви почти по целия първи етаж на блока. Апартаментът е краен и в тази част на козирката се събират отпадъци и най -вече вода, която се просмуква през стената в дневния тракт. Мисля, че наклонът на козирката не е правилен, извиках строитеите, т.к. сградата е още в гаранция, които само запълниха фугите отвън, но не мисля че това ще помогне. Т.к. апартаментът е краен, никой друг няма излаз на тази част от козирката и бих искала да сложа навес,който няма да спре гледката на съседите или да ги ощети по какъвто и да е начин, но разбира се все пак нямам собственост върху козирката. Първоначалната ми идея беше да сложа дървен навес -освен, че ще изглежда по-добре, ще предпазва и стената и ще спре събирането на вода /да не говорим че зимата идва и козирката ще се пълни и със сняг/. Консултирах се с приятел-строител, според който няма законен начин по който това може да стане и ме посъветва (за да не инвестирам пари в дървен навес, който евентуално биха ме накарали да махна) да сложа един подвижен навес от плат за лятото с 2 столчета и масичка и да се надявам съседите ми да са благонастроени хора Това е вариант, но през зимата проблемът с водата и снега ще продължи. От скоро съм в кооперацията и не познавам съседите добре все още. Моля за съвет дали има законен ред, по който бих могла да узаконя навес над тази козирка и ако не - скъпи ли са много глобите, ако все пак го направя? Благодаря предварително
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изграждане на навес върху козирка в идеални части
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|