Здравейте,имам сериозен проблем с общината,за който не можем да се разберем.Силно се надявам да ми дадете някакъв съвет какво мога да направя или към кого да се обърна.
Непосредствено до къщата ни земната маса се свлича и мястото постепенно пропада.Преди десетина години със собствени средства си изградихме подпорна стена вярно на общинско място и без проект,но там беше най-проблемното място.Миналата година копаха за канализация за новостроящите 2нови кооперации,които са точно до нас,някъде на около метър от ограда,и тя се напука и пропада.Два пъти пускахме жалби до общината и отговора им е,че са запознати със създалата се ситуация и при финансиране може да възложат проектиране и изпълнение.Но проблема е,че нямаме време да чакаме дълго,т.к мястото пропада и ще повлече и къщата.Аз осъзнавам,че стената ми е без проект,но не искам да ми възстановяват парите,просто искам да направят подпорна стена,за да спрат свличането на земната маса.И в двата отговора на жалбите обещават, че като имат пари ще го направят.
Къщата ни се намира в град Добрич,и ако някой може да ме насочи към кого мога да се обърна за помощ,ще съм много благодарна.Честно казано не знам към адвокат ли,към телевизия ли.Притесняваме,че с адвокат ще стане много бавна процедурата,а и не знам при кого да отида,а и ние нямаме време.
Затова ви моля,дайте ми съвет.
- Дата и час: 05 Дек 2024, 05:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изградихме подпорна стена на общинско място и без проект
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Спорове с общината
Виж чл.256 и 257 от АПК (Административно процесуален кодекс) и се посъветвай с адвокат.
- neutralen
- Активен потребител
Re: Спорове с общината
Благодаря,за отговора,но някой ако може да ме насочи към адвокат от Добрич ще бъда благодарна.
- danitooormimi
- Нов потребител
Re: изградихме подпорна стена на общинско място и без проект
Ха сега да видим стожерите на адвокатския занаят! В същност Добрич е до Балчик. Там има една адвокатка, която е съвестен човек, но заявява че не се занимава със ЗУТ.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Какъв точно е проблемът ви с общината?!
- zelen
- Потребител
zelen написа:Какъв точно е проблемът ви с общината?!
От написаното по темата съвсем ясно се очертава проблемът, но Вие или наистина не го разбирате или maxus демонстрирате съпричастност.
-
Редът "Чупи-Купи" не е само ЗУТ-овски. Мисля, че Райската птичка ще се справи, ако трябва - ще помагаме.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov написа:............ Мисля, че Райската птичка ще се справи,.........
Това е сигурно, ама има две условия:
1. danitooormimi да не се лъжат от предразсъдъка, че Добрич е окръжен център а Балчик е периферия.
2. Райската птичка да згъне немукаетлъка си по отношение на ЗУТ, още повече че в случая ЗУТ е помощна материя. Основният проблем си е от сърцевината на "високото право"
Тюх! Казах повече от колкото zelen требе да чуе!
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|