начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

от Таван на Ателие след пожар

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

от Таван на Ателие след пожар

Мнениеот antons » 01 Сеп 2011, 01:02

Здравейте,

Прочетох внимателно няколкото теми тук за тавани, но реших че моя казус е достатъчно уникален. :)

Закупих апартамент в стара къща (4-фамилна) в София. Както ми пише в нот. акт имаме си мазе към апартамента (директно под него). По време на сделката ми стана ясно, че роднина на бившия собственик живее на тавана.
1) Разбирам, че покривът е горял преди 10 години, след което е имало (съмнително) "повдигане" на таваните.
2) Разбирам, че останалите 3 собственика, имат тавани вписани в нот. си актове.
3) Към моя нот. акт има изадена от общината скица на парцела, където под "собственот" на предишния собственик пише (апартамет+мазе+ателие)
4) Един от изредените документи в края на моя нот. акт е "договор за делба".
5) Аз имам не 25%, а 17% от идеалните части и правото на строеж.

Моето предположение: Собствениците са разделили тавана (като ателие) от апартамента с отделен нотариален акт без нужните документи и определено без съгласието на съседите. Имам ли право върху този таван/ателие, при положение, че вече има нот. акт? Къде мога да разгледам въпросния нот. акт, както и евентуално документация свързана с промяна на предназначението на ателие?
antons
Нов потребител

Re: от Таван на Ателие след пожар

Мнениеот wladi » 06 Сеп 2011, 22:14

Че са го делили, правилно сте разбрали имало е делба и сделката е приключила с НА.

Вие ателие (таван) не сте купували, не са Ви и заблуждавали че купувате.

Защо решихте че имате някакви права върху ателието?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Re: от Таван на Ателие след пожар

Мнениеот trando58 » 08 Сеп 2011, 02:06

Нотариалният акт за ателието можете да намерите без проблем в "Агенцията по вписванията" Как е променен статута в в общината или районното кметство "отдел архитектурен" Това ,че във въпросът си се правите "на еж ми гъзът" няма да ви помогне в този форум.
trando58
Потребител

Назад към Етажна собственост