начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с ужасен съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с ужасен съсед

Мнениеот kirilas » 16 Окт 2010, 21:18

Здравейте!
Имам следният проблем. Ще се опитам да бъда кратък, защото историята е безкрайно дълга и искам да изложа най-същественото.
Под апартамента ми се помещава гараж, който от много години насам е превърнат в сборен пункт на пияници, безделници и всякаква паплач от квартала. Освен, че е много мръсно, миризливо и неприветливо около него, най-големият проблем е, че вдигат невъобразим шум с викане, тропане, понякога пеене. Със собственика е милион път говорено, но той не се впряга изобщо, неговите доводи са, че той е в своята собственост и може да прави каквото си поиска. Отваря сутрин рано и затваря много късно. Изключително нагъл е, крещи псува и нищо не го плаши.
Моля за съвет, със жалби до РПУ-то дали би могъл да се реши проблема? Скептичен съм, че само извикване и подпис ще дадат резултат. В смисъл, че ако не е идвала патрулка на място, защото те не правят точно купон, а в момента само викат и крещят как мога да докажа, че ме тормозят?
To е ясно, че с добро нищо няма да постигна, но има ли на света сила, която е в състояние да ме отърве от този вулгарен, груб, незачитащ и неспазващ никакви правила и закони, и най-вече без капка човечност субект?
Благодаря на всеки отзовал се.
kirilas
Нов потребител

Re: Проблем с ужасен съсед

Мнениеот wladi » 17 Окт 2010, 12:22

kirilas написа:Здравейте!
......Под апартамента ми се помещава гараж, ............ Отваря сутрин рано и затваря много късно. .........

Тоя гараж, да не окаже по-късно някъкъв вид търговски обект?
Тази ЕС има ли ОС и какво е неговото (на ОС) становище по проблема?
Истината рядко е чиста и никога проста
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот kirilas » 17 Окт 2010, 20:01

Той вече беше, но с прекратяване на дейността проблемите не свършиха.
Имаме ОС, но не знам дали то е в състояние да се справи с 'човека', защото никой друг освен мен не е пряко засегнат от шума. По принцип мисля в тази посока като вариант, макар да съм скептичен.
kirilas
Нов потребител

Мнениеот goldie » 18 Окт 2010, 03:50

kirilas написа:Моля за съвет, със жалби до РПУ-то дали би могъл да се реши проблема? ...

съдейки от описанието Ви също съм скептичен, че ще реши проблема, но прескачането на тази стъпка е възможно да Ви препъне на някой от следващите етапи.
пуснете си жалби (повече от една) дори и да не вярвате да променят нещо - те са немаловажна част от бъдещата Ви аргументация!
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Мнениеот toni_sf » 18 Окт 2010, 08:02

По същата логика ,ако гаража и да не е търговски обект а комшията Вие нещо като автомонтьор ,пак може да Ви притеснява ако е решил да си ремонтира колата по всяко време,е няма да има викане а стържене на шлайв машини и други там подобни. По добре с Управителя на ЕС вижте наредбата на общината каква е и то там потърсете решение
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот p_dyan » 18 Окт 2010, 16:51

Също вариант е гаража да бъде откупен/нает/ от друго лице или от вас, лице което "по-нормално" ще ползва имота.
Макар това в много случай да не е възможно или да е скъпо
p_dyan
Потребител

Мнениеот kirilas » 18 Окт 2010, 20:23

Хмм ами трудно би могъл да бъде даден под наем освен, ако не е за някоя голяма сума, защото въпросния тип е като обсебен от него. Освен това за коли не може да се ползва, защото просто не могат да се вкарват понеже има тунелче пред гаража.
тони-сф, и други съседи също имат гаражи под нас и доста често извършват монтьорски дейности, но не ми пречат. Изобщо когато човек си ползва гаража по предназначение не ми е дразнещо.
Дразнещи са наглостта и безочието на някои 'хора', че след като е техен обекта може да издевателстват над нормалните живущи в апартаментите си граждани. Едва ли не аз трябва да се съобразявам с него, а не той, който беснее в някакъв гараж.
Изобщо това, че сме собственици на някакво помещение не значи може да тровиме живота на останалите. Не знам с какви очи може да си правиш кефа и да знаеш, че това пречи на някой друг. Такова повдение отива на някой тинейджър, не на 60 г. мъж.
Ще се опитам да си търся правата по редовен ред, колкото и да не ми се вярва това да промени нещо.
Благодаря на отзовалите се!
kirilas
Нов потребител

Мнениеот svdim » 21 Ное 2010, 16:30

За съжаление, шумните съседи в повечето случаи са преди всичко егоистични и брутални хора, които си мислят, че светът е създаден за тяхното удоволствие. Равнодушието на съкооператорите, които не са пряко засегнати от шума и бездействието на полицията ги кара да се чувстват безнаказани.
Оплачете се до управителя на Етажната собственост в ПИСМЕН вид. Може да подадете жалба до Полицията и ви съветвам да бъдете настоятелен. Ако гаража се ползва не по предназначение (заведение), може да се оплачете до НАП. Не се предавайте. В крайна сметка, точно на нас, законопослушните хора се крепи тази пропаднала държава и не бива да позволяваме на измет като вашия съсед да ни трови живота.
svdim
Младши потребител

Назад към Етажна собственост