начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Камери за видеонаблюдение на входа на сграда

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Камери за видеонаблюдение на входа на сграда

Мнениеот gondvanaz » 25 Сеп 2024, 17:03

Има ли право етажната собственост на входа без мое разрешение да инсталира камери за видеонаблюдение на входа на сградата, в която аз имам жилище?
gondvanaz
Нов потребител

Re: Камери за видеонаблюдение на входа на сграда

Мнениеот guest1 » 26 Сеп 2024, 00:46

gondvanaz написа:Има ли право етажната собственост на входа без мое разрешение да инсталира камери за видеонаблюдение на входа на сградата, в която аз имам жилище?

Ако е с решение на Общото събрание и се наблюдава самия вход - без пространството пред сградата- да, няма проблем.
Последна промяна guest1 на 26 Сеп 2024, 09:49, променена общо 1 път
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Re: Камери за видеонаблюдение на входа на сграда

Мнениеот gondvanaz » 26 Сеп 2024, 13:04

Поставянето на камерите не е гласувано от етажната собственост и достъп до камерите имат определени души, за един от които имам съмнения, че ме наблюдава постоянно и води отчет кога влизам и излизам в сградата, което почна сериозно да ме дразни. Входа няма домоуправител, а "отговорници". Сградата е на акт 14. Също така, камерите не снимат само самия вход, а и пространството пред него, в това число и тротоара и улицата.
gondvanaz
Нов потребител

Назад към Етажна собственост