начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Постоянен тормоз от шумни съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот myrzelana » 01 Сеп 2011, 20:35

Здравейте,
болката ми е следната. От 15 г. имаме проблем със съседите под нас.
Не спазват никакви часове за почивка - през ден, през два има свирене на китара с усилвател, грачене по микрофон, силна музика, скайп, усилен на макс, купони, скандали, викове, нечленоразделно мучене и т.н. ш т.н. идиотщини нощем до 3-4 часа.
Както и да е през годините ги търпяхме, но сега имаме 3 деца (едното бебе) и вече яко ни нарушават спокойствието.
Викали сме полиция 3-4 пъти, писали сме жалби в полицията, да кварталния. Съставяни са им актове (които не плащат), нещата се укротяват за известно време ... до следващия път.
Младежът, дето вдига най-големия шум е на 16 г. и току що заяви на съпруга ми, че си знаел правата и никой нищо не можел да му направи, `щото бил непълнолетен видиш ли. :shock:
Родителите му и те не са много контактни. Майката е по-читава, ама бащата е абсолютен алкохолик (а имам подозрения и за други средства, които употребява). Абе неконтактен тип, с който не можеш да се разбереш като нормален човек. Целият вход е пропищял от тях, но най-вече от неплащането на таксите за входа, а иначе от шума сме най-потърпевши ние и съседите под тях.
Подочух за накаква процедура в общината :idea: т.е. жалбата се подава там, подписана от нас и още 1-2 собственици и домоуправителя май. Ще бъда благодарна, ако ме осветлите по материята или поне да ме насочите кой нормативен акт да чета. Биха ми били полезни и съвети от препатили. Готова съм да опитам всичко, позволено от закона, без да им падам на нивото, иначе ми е най-лесно да си изхвърля боклука на терасата им и други подобни простотии, но това според мен няма да помогне.
myrzelana
Младши потребител

Re: Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот naughty » 02 Сеп 2011, 09:11

клин клина избива. шумете им и вие в часовете в които спят.
Когато излизате, оставяйте уредбата надута на програма Христо Ботев, особенно бюлетина за нивата на река Дунав.

Жалби, полиция и т.н. са безполезни. от опит говоря. аз продадох апартамент с такава 'екстра' , защото се убедих,че няма оправия.
naughty
Потребител

Re: Постоянен тормоз от шумни съседи

Мнениеот kirile » 02 Сеп 2011, 12:33

Ползвайте чл.55 и чл.57 от ЗУЕС , а като алтернатива чл.11 ал.1 т.10 б.Е и чл.38 от ЗУЕС.
kirile
Потребител

Назад към Етажна собственост