начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблеми с навеса на съседи

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблеми с навеса на съседи

Мнениеот ira76 » 08 Сеп 2010, 14:59

Здравейте!

Изчетох доста подобни теми, но понеже не намерих отговор за моят проблем отворих нова тема. А проблема е следният:

Живея в 8 етажен панелен блок, на 3ти етаж в гарсониера с изглед към булевард. Преди 7-8 години съседите под нас си затвориха терасата, като я сляха с кухнята (фактически нямат вече никаква тераса) и си монтираха простор пред прозореца, а над него навес от ламарина, който е на 2-3 см. под чучура на моята тераса. Не са ни искали нито мнение, нито позволение. Понеже знам колко е неудобно да се живее в гарсионера, не се ядосах, не протестирах, влязох им в положението.... тежко е на всеки и всеки се спасява както умее, стига да не пречи на другите. Те се лишиха от тераса и простират лятото вън, а зимата в банята. Гадно и тъжно!
Но проблема започна, когато недобросъвестните ми останали съседи си хвърлят какъв ли не боклук през терасите и прозорците. Знаете какво имам предвид - бирени бутилки, обелки от домати, краставици и салам, цигарени кутии и фасове, вафлени опаковки, презервативи понякога и т.н. И половината неща ми падат на терасата. Умирам си от яд и си мия. Но откакто си имам и ламарина под терасата ужасът стана по-голям. Боклуците са и върху нея. А аз, за да си простра прането трябва да измия не само моята тераса, ами и ламарината защото иначе вятърът качва мръсотиата и я лепи по прането ми. Отделно от това, само на моята тераса е паднала външната мазилка. Убедена съм че е заради ламариненият навес на съседите и водата. Водата, която се плиска по ламарината и от чучурите на по-горните тераси и от дъжда. Разбира се, НЕ от моето миене на ламарината, защото внимавам много.
И.. получих закани и обиди от една разбесняла се под мен жена, заради това че мия нейната ламарина, която на мен пречи. Опитах се да и обясня колко ми пречи, да я накарам да разговаряме, но не се получи. За капак ме привика при кварталния. Оплакала се и заявила, че не желае да плискам вода по навесът и. Поговорихме си с полицаят, човекът ме разбра много добре (аз съм имала късмет, че не ми хвърляли и кафе по прозореца, както на него), но какво можел да направи - в задължението му било да ме запознае с оплакването и да ме предупреди "?"

За мой късмет след около месец се преместиха да живеят другаде и почти 2 години си миех терасата и навеса отдолу без сканадали, но все още с със сълзи понякога в очите.

Въпросните съседи продадоха апартамента на малдо семейство с 3 месечно бебенце и пак се започнаха разправиите. И тез като онези. Нито се опитаха да разговарят като хората, нито да ме изслушат. Днес дори мъжът се показа от съседният прозорец и се развика, че щял да ме хвърли отгоре долу, щял да ме накара да се "крия като лалугер".... Пак, с огромно търпение го изслушах, помолих го да се качи у нас за да се разберем като хора, да му обясня че те на мен пречат с този навес, че ако го няма и аз ще си мия само терасата и т.н. Не пожела, нито да ме изслуша, нито да се качи!

Сега въпросът ми е към знаещите:
Как да се оправя с проблема, с навеса и с неразбраните си съседи? Не обичам кавгите, разправиите и кривите погледи дори. Но не мога да се предам и да пера по 2 пъти едно и също пране и не искам да си затварям и аз терасата като останалите, да монтирам навес, който да ми крие небето и светлината. Искам си терсата, чиста и пълна с уханни цветя. Трудно е да живееш на тясно, да си отгледаш децата на тясно и да отстояваш правото си е още по-трудно. Не съм някоя изкуфяла старица с изхабени нерви и объркано съзнание, а нормален човек с нормални виждания.

Моля за съвет и благодаря за всяко мнение!
ira76
Нов потребител

Re: Проблеми с навеса на съседи

Мнениеот REVOLUTION » 08 Сеп 2010, 15:08

Пуснете жалба в общината.Направеното преустройство , басирам се е без строително разрешение , тъй че е незаконно.Ако нещата не станат там , може да си ангажирате адвокат и да заведете гражданско дело , но пробвайте с общината.Ще стане работата!

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ira76 » 09 Сеп 2010, 09:56

Благодаря REVOLUTION!
Никак не ми харесва да намесвам трета страна в личен спор, но е дошло време, когато явно за всичко опираме до органите на реда. А щом нямаме ни съвест, ни уши, някои трябва да ни ги издърпа.
ira76
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 09 Сеп 2010, 10:56

Общината, няма да свърши работа. Голяма "мъка" е там! :lol:

Обърнете се към ДНСК - с писмена жалба (с Вх.№)!
Успехът, е гарантиран! :wink:
http://www.dnsk.mrrb.government.bg

Успех!
Последна промяна georgiev_sfbg на 09 Сеп 2010, 11:04, променена общо 2 пъти
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Сеп 2010, 11:02

Ако другите Ви съседи са разбрани, може да се съберете цялата етажна собственост и заедно да вземете решение относно възникналия проблем, включително и чрез приемане на промени в Правилника за вътрешния ред. При всички случаи най - сигурното решение е посоченото от колегата по - горе, жалба до Общината. Успех!
nk7702n
Старши потребител

Назад към Етажна собственост