начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

съдебна делба

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебна делба

Мнениеот cruss64 » 03 Дек 2009, 13:03

Здравейте,
Имам един сложен казус. Водя съдебно дела за разпределяне правото на ползване на имота с брат на баща ми. Съда назначи експертиза и вещото лице направи замерването. В имота се намират къща на която баща ми е собственик на 3/4 идеални части, селкостопански постойки също с 3/4 идеални части и дворно място по 1/2 идеална част. Докато делото тече брата на баща ми разруши първо едната постройка, после и другата. Подадохме жалба в прокуратурата но за съжаление нищо до момента нямаме като резултат, освен че му съставиха акт. Имам следното питане: какво мога да направя,за да я задължа да вазстанови разрушеното и сега ако реши да построй на мястото на разрушения навес, някяква постройка пак ли се запазват квотите 3/4 към 1/4.
cruss64
Нов потребител

Re: съдебна делба

Мнениеот Melly » 03 Дек 2009, 14:47

cruss64 написа:Здравейте,
Имам един сложен казус. Водя съдебно дела за разпределяне правото на ползване на имота с брат на баща ми. Съда назначи експертиза и вещото лице направи замерването. В имота се намират къща на която баща ми е собственик на 3/4 идеални части, селкостопански постойки също с 3/4 идеални части и дворно място по 1/2 идеална част. Докато делото тече брата на баща ми разруши първо едната постройка, после и другата. Подадохме жалба в прокуратурата но за съжаление нищо до момента нямаме като резултат, освен че му съставиха акт. Имам следното питане: какво мога да направя,за да я задължа да вазстанови разрушеното и сега ако реши да построй на мястото на разрушения навес, някяква постройка пак ли се запазват квотите 3/4 към 1/4.

Как решихте, че водите делба? :roll:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот cruss64 » 03 Дек 2009, 17:44

Извинявам се, но може би не съм се изразила правилно. Заведено е дело за съдебна делба.
cruss64
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 03 Дек 2009, 17:48

cruss64 написа:Извинявам се, но може би не съм се изразила правилно. Заведено е дело за съдебна делба.

По това,което сте написали , едва ли.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот cruss64 » 04 Дек 2009, 15:07

Никой ли не може да ми помогне?
cruss64
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Дек 2009, 15:13

Как така никой !
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот Melly » 04 Дек 2009, 16:37

Как така никой? :roll:

Къде се дяна Вашият адвокат? Тай какво казва?
Не, не бързайте да ми отговорите - обсъдете възможните варианти с него!!!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот namakak » 05 Дек 2009, 14:55

Сградите които са погибнали или саморазрушили се,може да се построят наново щом фигурират в скицата на имота,но и двамата братя е най-добре да го направят и да пазят фактури за облагородяване на имота.
Друго незнаеме,възможно е умишлено да са разрушени,но е възможно и да не са умишлено.Тази ваша жалба най-малко две години ще се разследва и ще забави хода на делбата,особено ако се оспорва и самия акт.Право на ползване има този с вещното право,във вашия случай и двама братя все още имат такова право.
Дотук толкова,останалото от адвоката ви,който трябваше да ви разясни всичко,за да не се забавя процесът.
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Съсобственост и делба