начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Мнениеот petrova_24 » 02 Авг 2009, 20:22

Здравейте, имам голям проблем и се надявам да ми помогнете да се справя с него.
Майка ми, вуйчо ми и баба ми са собстеници на 1 къща с двор. Баба ми е преписала на вуйчо ми част от къщата, която той продаде на 3 човек, а на майка ми е прехвърлила останалата част срещу гледане. Всъщност след продажбата на дела си вуйчо ми няма никакъв дял там, а постоянно ходи и спи при баба ми я тормози за пари и т.н. Въпроса ми е как можем да му забраним да стъпва там, т.к. положението е нетърпимо... той е алкохолик и денонощно тормози старата жена. Полиция е идвала многократно, прибират го докато изтрезнее, но казват, че те не могат да направят нищо повече, т.к. е роднина и трябвало да има съдебно решение. Моля ви кажете къде трябва да отида, за да задействам процедура за това съдебно решение, за да не може той да продължава да я тормози.
Искрени благодарности
petrova_24
Нов потребител

Re: Моля помогнете - имотен/ роднински казус

Мнениеот hidden » 02 Авг 2009, 20:41

Положнието е сериозно, гражданският иск дори да го спечелите, едва ли ще Ви помогне много. Според мен най-добре е да сигнализирате прокуратурата за престъпление по чл. 170 НК:
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.
(3) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянията по предходните алинеи са насочени срещу жилище, превозно средство или служебно помещение на лице, което се ползува с международна защита, наказанието е: по ал. 1 - лишаване от свобода от една до пет години, а по ал. 2 - лишаване от свобода от две до осем години.
(4) (Предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който противозаконно остане в чуждо жилище въпреки изричната покана да го напусне, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Най-добре се обърнете към адвокат, който да оформи по-добре сигнала до прокуратурата.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба